image

Britten gaan van start met National Cyber Security Centre

dinsdag 4 oktober 2016, 08:36 door Redactie, 3 reacties

De Britse overheid heeft maandag de deuren geopend van een nieuw landelijk expertisecentrum voor cybersecurity, het National Cyber Security Centre (NCSC). Het NCSC is een onderdeel van de Britse inlichtingendienst GCHQ, maar de overheid benadrukt dat het doel vooral is om defensief in plaats van offensief te zijn.

De belangrijkste taken van het NCSC zijn het geven van informatie, advies en ondersteuning aan overheden, het bedrijfsleven en individuen met betrekking tot cyberbeveiliging. Dit moet ertoe bijdragen dat iedereen in Engeland weerbaarder wordt tegen de groeiende risico’s van onder andere malware, diefstal van intellectueel eigendom en cybercriminelen die opereren in opdracht van een staat of land.

Volgens de verantwoordelijke minister Matthew Hancock zal de houding van het NCSC pro-actiever zijn dan men in het Verenigd Koninkrijk tot nu toe van andere instanties zoals CERT-UK en de CESG gewend was. Volgens Techweek beschouwt de Britse regering internetcriminaliteit als een van de belangrijkste gevaren van dit moment.

Het NCSC wordt geleid door Ciaran Martin, de huidige Director General Cyber bij GCHQ. De website van de autoriteit (ncsc.gov.uk) is momenteel nog niet online.

Reacties (3)
04-10-2016, 15:40 door Anoniem
Nu pas? Nederland heeft er al bijna 5 jaar een.
04-10-2016, 15:40 door StaySafeUseDoubleROT13
Nu pas? Nederland heeft er al bijna 5 jaar een.
04-10-2016, 17:26 door Anoniem
Die mannen van het GCHQ zijn wel geen normale gasten...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.