image

Google Safe Browsing waarschuwt voor The Pirate Bay

donderdag 6 oktober 2016, 16:54 door Redactie, 10 reacties

Wie ThePirateBay.org wil bezoeken, kan beter geen Chrome of Firefox gebruiken. De browsers merken deze site sinds vandaag aan als een misleidende phishingsite waar mogelijk persoonsgegevens worden gestolen. Oorzaak van deze melding is Google Safe Browsing die internetters waarschuwt bij een bezoek aan The Pirate Bay.

“Aanvallers van deze site kunnen proberen u te verleiden tot het downloaden van software of proberen uw gegevens te stelen (zoals wachtwoorden, berichten of creditcardgegevens)", meldt Google in het Safe Browsing transparency report.

Inmiddels is The Pirate Bay van de melding op de hoogte gesteld en wordt er naar een oplossing gezocht.

Het is niet voor het eerst dat The Pirate Bay door Firefox en Chrome worden geblokkeerd. Ongeveer een maand geleden werd The Pirate Bay door Google Safe Browsing ook al als ‘schadelijk programma’ aangemerkt. Die waarschuwing verdween echter na een paar dagen. Voor zover bekend levert een bezoek aan de torrentsite met andere browsers geen waarschuwing op.

Reacties (10)
06-10-2016, 17:10 door Anoniem
17:10, geen blokkade bij mijn chrome, safe browsing is wel ingeschakeld.
06-10-2016, 18:08 door Spion - Bijgewerkt: 06-10-2016, 18:09
Wat maakt de site van TPB nu dan anders dan iedere andere site?
Tegenwordig wordt op iedere site die je bezoekt je persoonsgegevens gestolen door obscure data miners en tracking cookies.
http://www.npo.nl/artikelen/datahandelaren-in-zembla-op-npo-2
06-10-2016, 18:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-10-2016, 20:09 door Anoniem
Hier wel blokkade, Chrome.
06-10-2016, 22:04 door [Account Verwijderd]
Ik gebruik een andere browser zonder Google Safe Browsing. Weer zo'n round trip naar Googles trackingdiensten. Google en safe?
06-10-2016, 22:40 door Anoniem
Als google belangen behartigd van partijen
die tegen de TPB zijn,tja dan kunnen ze met deze acties gaan komen.

Het is dus 50/50 beveiliging en waarschuwen ok,dat is waar,maar het ook een anti TPB beleid.

Niet alleen google,ook comodo dns secure,en wellicht ook andere dns secure services,blokkeren

the TPB.
07-10-2016, 10:11 door Anoniem
Door Spion: Wat maakt de site van TPB nu dan anders dan iedere andere site?

Google Safe Browsing is gebaseerd op meldingen van phishing sites van over de hele wereld. Veel clients kennen een functie "meld phish site". Als je die gebruikt, komt de URL in de genoemde lijst. Perfect om bij een grootscheepse aanval ervoor te zorgen dat mensen die op de link klikken, in ieder geval een waarschuwing krijgen.

De meldingen worden niet handmatig gecontroleerd. Er vindt wel een anti-robot controle plaats, om te voorkomen dat juist clubs als BREIN sites als TPB massaal gaan aangeven. Maar soms heeft een dergelijke organisatie er geld voor over om een aantal mensen aan het werk te zetten om de site handmatig aan te melden.

Peter
07-10-2016, 12:51 door Anoniem
Het wordt steeds moeilijker op het Internet nog enige vorm van onbevooroordeelde autoriteit te vinden.
Dit gaat dan weer ten koste van "betrouwbaarheid aka trust". Google vertegenwoordigt ook mede het standpunt van DRM belanghebbenden aka de groot-commercie. Is het "B*r*nd B*tje lied wel vrij van rechten? 70 jaar is een lange tijd!

Tegenwoordig gaat het dus kennelijk niet meer om daadwerkelijke dreigingen alleen, maar ook om bedreigingen die "verzonnen" kunnen zijn. Ik druk me bewust heel voorzichtig uit, maar het is niet uit te sluiten in deze tijd. Een ieder leze dus vooral mee tussen deze regeltjes door.

Verzonnen vanwege commercie of "polycor" belangen ofwel verkregen via MSM manipulatie? De heer Blair (werkelijke naam van George Orwell) kon bij lange na niet bevroeden, in welke zin zijn boek 1984 echte werkelijkheid zou worden.
Men is hem in zijn dromen zelfs in bepaalde opzichten voorbijgestreefd.

Bijvoorbeeld met facebook politiek correcte censuur enz. enz. Alles wordt opgeslagen en wie weet wordt men later, ergens in de toekomst, niet voor een "Brein"-rechtbank gedaagd, vanwege zijn of haar online uitingen. Men worde beter bang, dat is dan ook gelijk de bedoeling - angst zaaien. Maar wie angst zaait, zal ......

Is wat als bedreiging wordt voorgesteld werkelijk veroorzaakt door cloaking, kwaadaardige iFrames, SE redirects of andere malcode aanvals vectoren. Of komt het door het werk van troll-clicks of desinformatie agenten.

In dit opzicht vind ik Google Safe-Browsing nog minder te controleren als WOT. Bij de laatste kan je nog herleiden, waar een bepaalde web-reputatie op stoelt of waardoor die verzoorzaakt is/zou kunnen zijn. Google Safe Browsing lui moet je maar op hun blauwe ogen vertrouwen.....echt of fake.

Een en ander verhindert niet dat Google Safe-Browsing natuurlijk op zich een heel goed initatief is. Aleen zouden dit soort onzuiverheden er uitgefilterd moeten worden, maar dat gebeurt nu juist niet. "Google don't be evil" luidde toch het motto eertijds.

Ik heb er zeker geen enkel belang bij dit te schrijven en wordt er ook niet voor betaald. Nogmaals waar is de onafhankelijke onpartijdige autoriteit op het Internet gebleven?

Ergens heb ik nog een lid van de Chaos Computer Club zien lopen. Even goed kijken ... oh het was de laatste der Mohikanen?
07-10-2016, 12:51 door Rubbertje
Hier ook geen blokkade (FF 49.0.1)
07-10-2016, 14:27 door Anoniem
Nu weer veilig te bezoeken volgens actuele status van Google Safe Browsing.
De status op WOT is 90% veilig. Onveilige status wordt gemeld door hphosts met een melding uit 2014.
(WOT 3rd party melding).

Een voorbeeld van een negatieve rating zie quote. Ra-ra waar komt zoiets dan vandaan?
Maar hier en bij WOT weten we dan tenminste uit welke hoek de wind waait.
Zeker geen berichtje van een lid van de piratenpartij. ;)

This site have tons of stuff to download free. like movies, music, games, programs, and much more. This site is related for torrent downloading. You can download stuff with Utorrent. There are some ads and popups in this site. Some downloads have viruses installed in program downloads, but not pirate bay site itself. Though it's an illegal download site or a pirating site. Downloads are illegal because they are free and come with no price. If you are downloading in piratebay, you might get a chance of getting big or small fines and please notice your risking yourself. Downloading things that are illegal can be a crime

Maakt de quote natuurlijk niet minder waar, en onverlet afhankelijk van waar u zich bevindt en de plaatselijke wetten die daar gelden, kan het gebruik maken van pirate bay materiaal u in de problemen brengen. U bent gewaarschuwd.

"Do not do the crime, if you cannot do the time".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.