image

Groot-Brittannië wil terugslaan bij cyberaanvallen

dinsdag 1 november 2016, 14:05 door Redactie, 2 reacties

De Britse overheid zegt dat het zal terugslaan als het met cyberaanvallen te maken krijgt, om zo aanvallers af te schrikken. De maatregel is onderdeel van de nieuwe Britse cybersecuritystrategie. In totaal zal er de komende jaren omgerekend 2,1 miljard euro voor het verbeteren van de digitale beveiliging worden uitgetrokken. Het geld zal over drie onderwerpen worden verdeeld: verdediging, afschrikking en ontwikkeling.

In het geval van verdedigingsmaatregelen wordt gesproken over het gebruik van geautomatiseerde verdedigingstechnieken die de impact van cyberaanvallen moeten verkleinen en ervoor moeten zorgen dat virussen en spam niet bij eindgebruikers aankomen. Als voorbeeld wijst de Britse overheid naar de successen die met het offline halen van besmette websites en phishingsites worden geboekt. Dergelijk sites worden nu veel sneller opgemerkt en aangepakt dan vroeger het geval was.

Er zal daarnaast ook in het afschrikken van aanvallers worden geïnvesteerd. "Er zal flink worden geïnvesteerd in het aanpakken en vervolgen van degenen die Groot-Brittannië in cyberspace bedreigen en aanvallen." Dit zal worden gedaan door de mogelijkheden van opsporingsdiensten te versterken en internationale samenwerkingsverbanden aan te gaan. Verder zal Groot-Brittannië duidelijk maken dat het zich in cyberspace zal verdedigen en zal terugslaan in het geval iemand het land schade wil berokkenen.

"Groot-Brittannië wordt dankzij onze investering van 860 miljoen pond tijdens de vorige regeerperiode al gezien als een wereldleider op het gebied van cybersecurity, maar we moeten bijblijven met de schaal en snelheid van de dreigingen waarmee we te maken krijgen", zegt de Britse minister van Financiën Philip Hammond. "Onze nieuwe strategie, gesteund door een investering van 1,9 miljard pond voor de komende 5 jaar en uitstekende partnerschappen met bedrijven en academici, laten ons nog grotere stappen nemen om onszelf te beschermen en terug te slaan als we worden aangevallen."

Reacties (2)
01-11-2016, 14:22 door Anoniem
2,1 miljard om servers neer te halen. Anderen doen het voor 20 euro.
03-11-2016, 13:13 door Anoniem
Misschien moet Groot-Brittannië eerst eens beginnen met zelf geen cyberaanvallen bij bondgenoten zoals België uit te voeren. De Belgacom hack was immers zo goed als zeker uitgevoerd door hun geheime dienst.

Eigenlijk had België gewoon bij NAVO moeten aankloppen om dit aan te kaarten als oorlogsdaad.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.