Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Galaxy Note 7 aluminium hoedje conspiracy gedachte

03-11-2016, 08:11 door m.i., 12 reacties
Laatst bijgewerkt: 03-11-2016, 08:14
ivm de recencte Galaxy Note 7 issues waarbij sommige exemplaren om "onverklaarbare redenen" oververhit raakten, moest ik terug denken aan een interview van blackhat 2013 met een developer die voor DARPA ontwikkelde, met o.a. als mogelijkheid remote telefoons te kunnen oververhitten.
check het interview zelf op https://www.youtube.com/watch?v=Hx8-3TwzngI
tuurlijk snap ik dat er waarschijnlijk geen verband is, maar theoretisch gezien is het wel mogelijk.

hier ook nog een pdf van de developer op zijn github over het darpa project "project burner"
https://github.com/monk-dot/ProjectBurner/blob/master/Project_Burner_Final_Doc.pdf
Reacties (12)
03-11-2016, 08:57 door Anoniem
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Als er één Note 7 van een interessant persoon oververhitte, misschien. Maar random consumenten met een oververhittende telefoon met enorme reputatieschade voor Samsung? Denk t niet.
03-11-2016, 11:28 door Anoniem
Door Anoniem: Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Als er één Note 7 van een interessant persoon oververhitte, misschien. Maar random consumenten met een oververhittende telefoon met enorme reputatieschade voor Samsung? Denk t niet.

ooit van obfuscation gehoord?
Ik laat je gedachten het verdere werk doen.
03-11-2016, 12:38 door Anoniem
Simpel, de Samsung Galaxy Note 7 kwam in het vaarwater van de iPhone.. Zelfs de apple fanboyz van Tweakers gaven dat al aan tijdens de review van de Google Pixels (en natuurlijk moet je als je een review houdt over een Android telefoon altijd vergelijken met een iphone, is immers ook een android toch?).

Zou mij niets verbazen als de NSA na een belletje van Apple een stukje software zouden inzetten wat ze al maanden/jaren op de plank hadden liggen en nog geen 'anti-terrorisme' doel voor hadden.

Dus als de Note 7 het succes zou worden wat de analisten van Apple verwachtten, dan hadden ze Apple nog meer problemen dan dat ze al hebben... Immers het marktaandeel kakt in als een baksteen... Maar dat gaat eigenlijk vanzelf... In het begin is een Bentley een statige auto die alles biedt... op een gegeven moment is het een auto die alleen nog door voetballers gereden wordt met sportstriping en 30" velgen... Op dat gebied zit nu Apple ook. Het wordt alleen nog maar gekocht door patso's die met (geleend) geld een te dure telefoon kopen die eigenlijk overal slecht in is. Net zoals je met een Bentley niet over een zandpad moet rijden... moet je met een iphone ook niet denken dat je langer dan 4 uur zonder lader kunt.

Dus ja...Het om zeep helpen van de Note 7 door Apple is het enige wat ze nog konden doen om de massaslachting door android te stoppen.
03-11-2016, 13:15 door Anoniem
Niet heel gekke gedachte.
Ik heb zelf onlangs een bug gevonden in iOS10 waarmee je handmatig toegang (zonder ingeplugde kabels) moet hebben tot de telefoon, maar niet voorbij het lock-screen hoeft om een onderdeel van het lock screen te laten crashen (permanent tot volledige reboot) en de telefoon ontzettend te laten verhitten. (werd circa 40-50 graden na een halve minuut)

Ik heb helaas nog geen telefoon kunnen regelen die we niet na 30 seconden hebben uitgezet voor angst dat hij zichzelf schade zou aanrichten. (Rebooten verhielp het probleem)
03-11-2016, 13:26 door Anoniem
Een alu hoedje gaat niet volstaan voor de anoniem van 12:38, die koopt best een alu partytent.

De Note 7 is naar de markt gerushed door Samsung om de Iphone 7 voor te zijn. We hebben daar een mooi spreekwoord voor, haast en spoed ...

Nu we toch aan het flamen zijn, Android telefoons :
- is dat niet het soort dat met wat geluk 1 OS update krijgt over de hele levenduur van de telefoon. Gewoonlijk 8 tot 12 maanden nadat Google deze nieuwe heeft versie gereleased.
- die 4 keer meer cores en een dubbel intern geheugen hebben dan een iPhone en toch trager zijn dan een iPhone van 1 jaar oud
- waar je geld moet bijgeven als je ze na 2 jaar wil verkopen, tenminste als je geluk hebt van nog werkende telefoon te hebben dan
- waar applicaties simpelweg opleggen dat ze je adres boek willen zien

Vier jaar geleden heb mijn iPhone 5 gekocht met iOS 6 erop, vandaag heeft die iOS 10
Vier jaar geleden, dat was toen Samsung uitkwam met de Galaxy S2, maar die heb ik al jaren geen meer gezien. Daarentegen Iphone 4 zie ik nog af en toe, iPhone 5 en 6 nog veel
04-11-2016, 06:51 door Anoniem
Hoe kan een mobiele telefoon nou te warm worden? De fabrikanten doen iets verkeerd, dat is zeker.
04-11-2016, 12:21 door Anoniem
Door Anoniem: Hoe kan een mobiele telefoon nou te warm worden? De fabrikanten doen iets verkeerd, dat is zeker.
Door bijv. het slecht afhandelen van een hangend proces waardoor de telefoon 100% cpu gebruikt voor lange tijd, zoals ik uitlegde in > Gisteren, 13:15 door Anoniem
04-11-2016, 12:32 door Anoniem
Pas op! Er zijn wel degelijk exploids in omloop die de temperatuur van een apparaat kunnen
laten toenemen! Deze zijn echter niet zo wijd verspreid en het is twijfelachtig dat deze in een
virus danwel wormachtige vorm in omloop zou zijn.....
04-11-2016, 15:04 door Illnl
Door Anoniem: Pas op! Er zijn wel degelijk exploids in omloop die de temperatuur van een apparaat kunnen
laten toenemen! Deze zijn echter niet zo wijd verspreid en het is twijfelachtig dat deze in een
virus danwel wormachtige vorm in omloop zou zijn.....

Niet mee eens, denk maar eens terug aan de keren dat de productie faciliteiten geinfecteerd raakten.
Of je het actief maakt, misbruikt, etc. dat is een tweede.
05-11-2016, 08:42 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Hoe kan een mobiele telefoon nou te warm worden? De fabrikanten doen iets verkeerd, dat is zeker.
Door bijv. het slecht afhandelen van een hangend proces waardoor de telefoon 100% cpu gebruikt voor lange tijd, zoals ik uitlegde in > Gisteren, 13:15 door Anoniem
Dus dat doen ze verkeerd... Ze doen er een cpu in die te warm kan worden.
05-11-2016, 13:50 door ph-cofi
Door Anoniem: Hoe kan een mobiele telefoon nou te warm worden? De fabrikanten doen iets verkeerd, dat is zeker.
LiPO accutechnologie? CPU overclock? GPU meltdown? Gebrek aan ruimte voor ventilatie?
16-01-2017, 11:15 door Anoniem
Inmiddels heeft Samsung onderzoek gedaan en het blijkt in alle gevallen de accu te zijn die de oorzaak was...
Niet een ontwerp fout van de telefoon (te weinig ruimte zoals sommigen beweerden) maar de accu's zelf.

Ook overvoltage zou niet het probleem zijn omdat de acculaders 20 volt DC moesten kunnen weerstaan voor de QuickCharge specificaties.

Blijft dus over (als je van aluminium houdt) dat de NSA de specificaties van de accu stiekem heeft aangepast zodat een explosief zou ontstaan... wellicht zijn ze hiervan op de hoogte gebracht door eerdere problemen met Boeing vliegtuigen en de vorige generatie iPhones) en hebben deze techniek toegepast om de accus van SDI om te bouwen naar brandgevoelige exemplaren.

Of simpelweg toch gebruikers error... ik ken heel veel mensen die op 3 of 4 verschillende locaties hun telefoon willen laden en hebben in eerste instantie maar 1 USB -C lader... de rest gebruikt dan misschien USB-micro naar USB-C converters, el-cheapo kabeltjes uit china enz...

wellicht is de oorzaak niet overspanning maar onderspanning, slechte kabels hebben meer weerstand en een klein beetje weerstand met 5 Volt en 500ma is het snel gedaan met 5V aan het einde van de kabel......en door onderspanning regelt het laadcircuit van de accu niet op tijd de voeding? 4.3 V in op USB, 4.35 V op accu,,.. laadcircuit zegt "open laten staan' en vervolgens wordt accu overladen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.