image

Liberia niet offline door Internet of Things-botnet

zaterdag 5 november 2016, 15:34 door Redactie, 1 reacties

In tegenstelling tot wat sommige nieuwsberichten beweren is het internet in Liberia niet door een aanval van het Mirai-botnet, bestaande uit allerlei Internet of Things-apparaten, offline gegaan. Dat laat Doug Madory, directeur internetonderzoek van internetbedrijf Dyn, aan Security.NL weten.

Beveiligingsonderzoeker Kevin Beaumont meldde deze week dat één van de Mirai-botnets tegen de internetinfrastructuur van Liberia was ingezet en dat hierdoor sommige websites onbereikbaar waren geworden. De website ZDNet meldde echter dat het gehele land offline was gegaan. "Hoewel er misschien een ddos-aanval tegen doelen in Liberia heeft plaatsgevonden, is er geen bewijs dat het land offline ging", aldus Madory. Internetgigant Akamai zag de afgelopen dagen geen verandering in de verkeerspatronen afkomstig van Liberia en ook Dyn nam geen uitval waar.

Madory sprak daarnaast met de verantwoordelijke voor het beheer van de enige internetkabel in het land. Ook die zegt dat het monitoringssysteem de afgelopen 3 weken geen downtime heeft laten zien. De beheerder sluit niet uit dat een provider in het land misschien met problemen te maken heeft gekregen, maar zegt dat er geen gegevens zijn die op een nationale internetstoring wijzen. Dyn werd onlangs zelf wel het doelwit van een ddos-aanval door een Mirai-botnet, waardoor allerlei grote en populaire websites als Twitter, Netflix en Amazon slecht of niet bereikbaar waren.

Reacties (1)
05-11-2016, 15:57 door Anoniem
Het is duidelijk heel populair onder verslaggevers om alles wat een beetje aandacht trekt maar klakkeloos als nieuws over te nemen zonder aan de betrouwbaarheid te twijfelen en zonder het goed te controleren. Vervolgens verschuilen verslaggervers die aandacht willen onder teveel moeite te doen achter teksten als "x bericht dat", "y bericht dat" zodat de schuld van het eenzijdig en fout verslaggeven bij de bron zou liggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.