image

Liechtensteinse bank afgeperst na hack van bankserver

maandag 28 november 2016, 10:08 door Redactie, 3 reacties

Klanten van de Valartis Bank in Liechtenstein worden afgeperst nadat aanvallers de bankserver wisten te hacken en daar allerlei klantgegevens buitmaakten. De aanvallers eisen nu dat klanten 10 procent van hun spaargeld in bitcoin betalen, anders zullen de gegevens openbaar worden gemaakt.

Dat meldt de Duitse krant Bild am Sonntag, zo meldt Reuters. De bank heeft nog niet op het laatste nieuws gereageerd, maar op 17 november publiceerde het een persverklaring waarin het stelt doelwit van een "hackeraanval" te zijn geworden (pdf). De aanvallers zouden informatie over betaalopdrachten van voor mei 2013 hebben gestolen. Gegevens over rekeningen zouden niet door de aanvallers zijn benaderd of ingezien. Hoe de aanvallers toegang tot het systeem wisten te krijgen wordt nog onderzocht.

Reacties (3)
28-11-2016, 18:18 door BadAss.Sx
Haha, de banken gaan het zwaar krijgen de komende jaren. Feit blijft dat er een hele hoop systemen nog op XP draaien, want geen zin om opnieuw code te schrijven voor Linux (nooit voor Windows dus).
28-11-2016, 19:08 door karma4
Door BadAss.Sx: Haha, de banken gaan het zwaar krijgen de komende jaren. Feit blijft dat er een hele hoop systemen nog op XP draaien, want geen zin om opnieuw code te schrijven voor Linux (nooit voor Windows dus).
Hebben ze zat de linux systemen daar vinden de meeste administraties op plaats. Tevens het mees lucratief om als database daar te hacken.
Wat foto's met een Smartphone van wat interessante foute gevallen zal in dit geval ook volstaan.
De flappentappen die zijn veelal na de ondergang van os/2 op windows gegaan. Het interssantste daar bij een l bank is juist niet dat kleine cash geld.
05-12-2016, 11:44 door Immoreel
Is het hier niet de graaiende overheid die dit soort crimineel verkregen gegevens zonder enige schroom aankoopt....ehhh...heet dat niet heling? En daar in feite sommige hackers een lucratieve markt verschaft? Is daar niet ooit een CD of DvD uit Zwitserland geheeld door onze zo hongerige overheid? Is heling dan niet strafbaar..of zijn sommige mensen meer strafbaar dan andere...... Hackers lijken steeds meer op overheden en overheden steeds meer op hackers. Een pot nat?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.