image

Chrome-gebruikers krijgen adware opgedrongen via JavaScript

woensdag 30 november 2016, 13:43 door Redactie, 0 reacties

Onderzoekers hebben verschillende websites ontdekt die Chrome-gebruikers via JavaScript een adware-exentensie proberen te laten installeren. Het JavaScript laat bezoekers een dialoogvenster zien dat ze een extensie moeten installeren om de pagina te kunnen verlaten.

Als de gebruiker op Cancel klikt verschijnt er een nieuw venster dat de optie lijkt te bieden om geen verdere dialoogvensters te tonen. Als de gebruiker in dit venster voor OK kiest wordt er gevraagd om een extensie aan Chrome toe te voegen. Ondertussen wordt er in de achtergrond door de pagina continu een mp3 bestand afgespeeld waarin de gebruiker wordt opgeroepen om de extensie te installeren.

De extensie heeft de naam Veritasi en zou zogenaamd de geluidskwaliteit op het web verbeteren. In werkelijkheid is het adware die toegang tot het surfgedrag van de gebruiker wil, zo meldt anti-malwarebedrijf Malwarebytes. Internetgebruikers zouden vooral via het bezoeken van pornosites en websites voor illegale software met de dialoogvensters te maken kunnen krijgen. In dit geval wordt aangeraden om via Taakbeheer het Chrome-proces te beëindigen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.