image

Windows 10 Creators Update krijgt nieuwe beveiligingsfuncties

woensdag 7 december 2016, 11:16 door Redactie, 0 reacties

Microsoft zal volgend jaar een grote update voor Windows 10 uitrollen die ook verschillende nieuwe beveiligingsfuncties voor organisaties zal introduceren. De "Creators Update", zoals de update door Microsoft wordt aangeduid, zal alle Windows 10-veiligheidsmeldingen in het Windows Security Center gaan weergeven. Dat moet het eenvoudiger voor beheerders maken om een aanval binnen hun organisatie te monitoren.

Aan de Creators Update zullen ook nieuwe opties voor Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) worden toegevoegd om op netwerkaanvallen te reageren en te onderzoeken, waaronder sensoren in het geheugen, uitgebreidere informatie over dreigingen en nieuwe herstelacties. Via de nieuwe sensoren moeten ook dreigingen die alleen in het geheugen actief zijn of exploits op kernelniveau worden gedetecteerd.

De herstelacties maken het straks mogelijk voor systeembeheerders die van Microsofts dienst gebruikmaken om via één klik vanuit het Windows Security Center een machine te isoleren, forensics te verzamelen, draaiende processen te stoppen of op te schonen of bestanden in quarantaine te plaatsen of te blokkeren. Verder zal de Creators Update een conversietool bevatten om computers die uefi ondersteunen maar waarop Windows 7 via een oude bios is geïnstalleerd, naar uefi om te zetten. Normaliter moest een it-manager hiervoor de harde schijf herpartitioneren en de firmware opnieuw instellen, maar via de tool wordt al dit handwerk geautomatiseerd. Wanneer de Creators Update precies zal verschijnen laat Microsoft niet weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.