image

Waarschuwing voor massale hackaanval is hype

vrijdag 4 juli 2003, 11:58 door Redactie, 10 reacties

Security onderzoekers hebben de waarschuwing van Internet Security Systems voor een grootscheepse hackaanval dit weekend als een hype afgedaan. ISS maakte onlangs bekend dat duizenden hackers zouden meedoen in een hackwedstrijd die het Internetverkeer kon ontregelen en waarbij duizenden websites gedefaced zouden worden. Er zouden zelfs aanwijzingen zijn dat de aanvallers massaal opzoek waren naar zwakke punten in netwerken van bedrijven en overheden. Volgens verschillende security experts en bedrijven is er niets bijzonder aan de hand, aangezien mensen en bedrijven continu gehackt worden. (SMH)

Reacties (10)
04-07-2003, 22:29 door Anoniem
Je kunt alleen maar hopen dat dit waar is. Maar wat sommige individuen gaan doen is natuurlijk niet te voorspellen. Wat ik wel begrepen heb is dat het Internet Storm Centrum in de VS gevraagd heeft om de beveiliging van de webservers nogmaals te controleren.

Je weet immers maar nooit.
05-07-2003, 19:48 door Anoniem
Ik krijg op me shell bak nu massale users die aan het scannen zijn met lame tools,

Probeer ze zoveel mogelijk eraf te houden.
06-07-2003, 14:19 door CbaZ10
Ik denk dat we deze "wedstrijd" best wel serieus moeten nemen niet zozeer dat het internet verkeer langzamer wordt (moet wel een enorme wedstrijd zijn dan)
Maar meer omdat er op deze manier wordt laten zien dat er nog veel te veel websites zijn die hun beveiliging niet zo belangrijk vinden of gewoon er niks aan doen. Wat natuurlijk een slechte zaak is.
06-07-2003, 14:57 door Anoniem
06-07-2003, 16:07 door Anoniem
Originally posted by RealPaul
http://www.attrition.org/

blanco link zoals hij steeds is geweest....
de dag is vandaag en er wordt niets van extra probs gemeld.
duidelijk zoals ik dacht een hoaxes.
06-07-2003, 21:00 door Anoniem
HACKERS...............................................

Ga Zo DoOr ;)........................................

No_internet / kees Scheel
(moet eigenlijk nog een goeie naam verzinnen)
06-07-2003, 21:28 door Anoniem

blanco link zoals hij steeds is geweest....

" I panicked over the Defacement Challenge scare
and all I got was this lousy defacement.


See: The hilarious Advisory by the New York Department of Cyber-Security
See also: The s00p4h s3kr3t Üb3r-l33t FEDCIRC Advisory (dated 2003-07-01)
See also: Talking Points for the Media (comments from real security folks)"


En als voetnoot: volgens m'n logs is het op de servers juist *rustiger* dan anders ..
Makes ya wonder..
06-07-2003, 21:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-07-2003, 23:50 door Anoniem
Originally posted by NielsT
op http://www.defacers-challenge.com :

hello again brothers, I had to made a little change in rules because website that will use to notify the defacements its under a ddos attack.(http://www.zone-h.org)

Attention!!

Now, the challenge will be until 00:00 hours, finish in 7 july. To be possible all defacers notify yours defacements was created a new mirror - Notify yours defacements here!!

zone-h is nog af en toe te bereiken. maar veel defacements staan er gelukkig nog niet.

Wat me nou wel humor zou lijken: Als één van de deelnemers nou zone-h.org of defacers-chanllenge.com zou defacen...... Volgens mij zou dat het toppunt van humor zijn bij een dergelijke wedstrijd.

Maargoed, het neemt niet weg dat het naar mijn mening om een hype gaat die door de media is opgezet. Als iets dergelijks niet in het nieuws was geweest had er niemand ooit iets van geweten, maar nu het wel in het nieuws is geweest denkt iedereen ineens dat het hele internet ge-defaced wordt. Okee, 'iedereen' is overdreven, maar er zijn genoeg mensen die denken dat allerlei site's massaal zullen worden aangevallen terwijl inmiddels gebleken is dat het allemaal best meevalt en er eigenlijk niet meer (of misschien wel minder) activiteit is dan in een 'normaal' weekend.
07-07-2003, 00:44 door Anoniem
Nog een paar uurtjes en dan is ook in de US de zondag voorbij. Het lijkt er duiidelijk op dat dit hype berichtgeving was onder het motto "iedere dreiging is een aanval op het land"
De ISS zal het zodirect wel gaan afdoen als "Dankzij onze waarschuwing heeft bijna iedere website manager maatregelen genomen en hebben de hackers niet durven toeslaan omdat de kans groot was om opgepakt te worden."
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.