image

India gaat eigenaren besmette computers waarschuwen

maandag 19 december 2016, 12:07 door Redactie, 9 reacties

De Indiase overheid zal morgen een speciaal "schoonmaakcentrum" lanceren om botnet-infecties in het land aan te pakken. Het centrum zal informatie over besmette ip-adressen met Indiase internetproviders delen, zodat die weer hun abonnees kunnen waarschuwen om actie te ondernemen.

Gebruikers worden in dit geval naar een website van het Indiase Computer Emergency Response Team (CERT-In) doorgestuurd. Daar kunnen ze verwijdertools vinden om de malware van het systeem te verwijderen. Het centrum heeft hiervoor met verschillende anti-virusbedrijven overeenkomsten gesloten, zo laat de Economic Times weten. Het CERT-In zou onder andere naar verstuurde spam kijken om te bepalen of een ip-adres is besmet. Volgens overheidsfunctionarissen zal het succes van het programma afhangen van de samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Reacties (9)
19-12-2016, 12:31 door Anoniem
Ze bellen mij al regelmatig om mij te waarschuwen...
19-12-2016, 12:48 door Anoniem
Dus je wordt door iemand met een Indiaas accent opgebeld, die je vertelt dat je computer is gehackt, en die stuurt je door naar een website met te downloaden software? En helpt je waarschijnlijk ook nog met installatie?

Waar heb ik dat toch eerder gehoord?

https://answers.microsoft.com/en-us/protect/forum/mse-protect_scanning/phone-call-scams-claiming-to-be-microsoft/aefc50a4-d7a4-4c79-8db5-2fafcd6ad196
19-12-2016, 13:03 door Anoniem
Als oplichters deze werkwijze overnemen, dan vrees ik het ergste voor de computer gebruikers.
19-12-2016, 13:14 door Anoniem
Daar zijn ze in India goed in:

"You'r speaking with your provider (vgl. Microsoft). Your computer has been infected with malware and I am calling you to help cleaning your computer. Please download the following program..."

Gegarandeerd dat er linkerd zijn die van de hier genoemde maatregel gebruik gaan maken en mensen bellen of mials gaan sturen. En dan kom je niet bij de CERT terecht maar heel ergens anders.

Dat zal vast wel goed gaan werken dit!
19-12-2016, 13:59 door karma4
Door Anoniem: Daar zijn ze in India goed in:
"You'r speaking with your provider (vgl. Microsoft).
...
Dat zal vast wel goed gaan werken dit!
Ze waren er al succesvol mee, alleen doel en resultaat was niet kosher. Benieuwd of ze nu wel goed kunnen kasten.
19-12-2016, 14:50 door PietdeVries
Overheid doet niets -> Security nerd zurig
Security nerd krijgt spam in z'n mailbox -> GVD Hier moeten ze wat aan doen!
Overheid zet stap in goede richting naar opruimen botnets -> Security nerd weer zurig

Jullie zijn in ieder geval wel consequent :-)
19-12-2016, 15:18 door Arie de Kanarie
Handig , die "verwijdertools" installeren meteen een extra backdoor zodat de overheden nog meer controle over je hebben.
19-12-2016, 15:26 door AceHighness
Dit is op zoveel fronten fout dat het niet eens grappig meer is. Wie raad mensen nou aan om cleaning tools te vertrouwen? Basic security principle is install from clean media!
En natuurlijk train je op deze manier mensen om vertrouwen te hebben in Indiërs die bellen over een virus infectie.. Ook dat kan alleen maar slecht zijn. Het beste wat je kunt doen is geïnfecteerde clients in een apart segment zetten waar ze alleen maar naar een portal page geredirect kunnen worden, waar instructies en eventueel tools staan (al ben ik nog altijd geen voorstander van je hoop zetten op cleaning tools).
19-12-2016, 16:06 door PietdeVries
Door AceHighness: En natuurlijk train je op deze manier mensen om vertrouwen te hebben in Indiërs die bellen over een virus infectie.. Ook dat kan alleen maar slecht zijn.

Gast... Serieus? Dit gaat over de overheid in India - de kans dat die Indiërs iets anders dan een Indiër aan de telefoon krijgen is niet zo heel groot.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.