image

Kamer stemt morgen over wetsvoorstel computercriminaliteit

maandag 19 december 2016, 15:23 door Redactie, 10 reacties

De Tweede Kamer stemt morgen over het wetsvoorstel computercriminaliteit III en volgens burgerrechtenbeweging Bits of Freedom zal veel van de PvdA afhangen. Het wetsvoorstel geeft politie de bevoegdheid om op computers en andere systemen van verdachten in te breken.

Het kabinet wil dat de overheid hiervoor zero day-lekken kan gebruiken, kwetsbaarheden die nog niet bij de softwareontwikkelaar bekend zijn. D66 diende een door de SP en GroenLinks gesteunde motie in om de politie helemaal geen beveiligingslekken in software te laten gebruiken. Ook branchevereniging Nederland ICT schaarde zich achter de motie. Of de motie een meerderheid zal halen lijkt onwaarschijnlijk.

Volgens Bits of Freedom is er echter morgen een sleutelrol voor PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt weggelegd. "De PvdA heeft grote moeite met het aankopen van onbekende zwakheden, omdat het de markt voor (onbekende) zwakheden in stand houdt", zegt Ton Siedsma van de burgerrechtenbeweging. Staatssecretaris Dijkhoff vindt ook dat de overheid niet direct beveiligingslekken moet inkopen, maar houdt hier wel de mogelijkheid voor open door middel van het aanschaffen van hacktools. Deze programma's kunnen zowel bekende als onbekende kwetsbaarheden bevatten. Vanwege contractbepalingen mogen afnemers van dergelijke hacktools de kwetsbaarheden niet bij de softwareleverancier melden. Daardoor kan die geen update ontwikkelen om internetgebruikers te beschermen.

"Aan de belofte dat onbekende kwetsbaarheden niet aangekocht mogen worden hebben we dus weinig als het in de praktijk juist wel gebeurt. De PvdA weet dat, maar moet nu een keuze maken: wordt de markt van onbekende kwetsbaarheden wel of niet gesteund door Nederland?", stelt Siedsma de vraag. Naast het wetsvoorstel zal er morgen ook over meerdere moties rond het wetsvoorstel worden gestemd (pdf). Het grootste deel hiervan werd tijdens het debat over het wetsvoorstel vorige week door staatssecretaris Dijkhoff ontraden. Na de Tweede Kamer zal ook de Eerste Kamer nog over het wetsvoorstel stemmen.

Reacties (10)
19-12-2016, 16:29 door Anoniem
'Draaien doe je zo'

Voorspelling : Pvd'A' gaat akkoord

Waarom?
Omdat alle politieke beslissingen en optredens nu in het teken staan van verkiezingen en coalitievorming na de verkiezingen in plaats van werkelijke principes

De Pvd'A' staat zo dramatisch slecht in de peilingen (28 zetels verlies!) dat de enige hoop op invloed is om samen te werken met wie dan ook die in de regering te kunnen komen.
Dat zal niet over links gaan maar zoals gewoonlijk over rechts.
De Pvd'A' gaat dus kiezen voor JA omdat ze pro actief de coalitievorming straks niet wil blokkeren.

Zo gaat dat met machtspolitiek, je staat niet voor je principe maar kijkt of en hoe je aan de macht kan komen.
Die strategie heeft er zeer waarschijnlijk voor gezorgd dat de Pvd'A' zo zwaar op verlies staat.
En het is niet de eerste keer dat ze dit in de aanloop naar de verkiezingen aan verkiezingsbedrog doet.

Wat dat betreft is dit dus een hernieuwde waarschuwing aan werkelijk linkse(re) patijen om zich niet te laten paaien door de Pvd'A' die op het laatste moment altijd zal proberen te winnen van linkse concurrenten om vervolgens met rechts te gaan regeren.

Pvd'A' wil helemaal niet, nooit, met links proberen een coalitie te vormen en te proberen te regeren. Ze zal links er net zoals de vorige keer uit willen concurreren en met een steek in de rug in de steek willen laten.
Van sommige partijen wisten we al dat ze graag draaien of geen echte principes hebben, hopelijk hebben keizers een keer door dat je nooit echt kan rekenen op de Pvd'A' omdat het een machtspartij is en geen partij met echte principes (nog principelozer eigenlijk nog als de V'v''d', maar van hen verwacht je dat, of accepteer je dat ook).

Best een gevalletje diarree dus voor de Pvd'A' , dat ze nu al haar ware aard moet gaan tonen op links, en daarmee niet linkse samenwerking.
Laat de stem die de Pvd'A' morgen uitbrengt, als het een ja wordt en dat wordt het, een waarschuwing zijn : de Pvd'A' is niet een partij van de arbeider maar een partij van een carrière makende principeloos draaiende middenklasse!
Helaas voor de Pvd'A' is de V'v''d' dan een beter alternatief
.
De PvdA heeft niets met linkse waarden als het erop aankomt en niets met privacy, de PvdA is een machtspartij, een VVD-variant met slechts een roodkleurig logo voor links aandoende marketing.

Pdf'je met recente peilingen
( pdf omdat de site van Maurice het niet doet als je canvastracking hebt uitgeschakeld! Minpuntje Maurice!)
https://www.noties.nl/v/get.php?a=peil.nl&s=weekpoll&f=2016-12-18b.pdf

Privacy zoekopdrachtje, wie heeft er op een stille achternamiddag een grote antiprivacy maatregel door de kamer gejast?
Pseudo-linkse Asscher met een vergaande anti-privacy data-koppelingswet voor, in voordeel van, de overheid.
Helaas volkomen vergeten en onopgemerkt door de media en publiek.
PvdA Asscher heeft dus eigenlijk niets met werkelijke privacy bescherming voor de burger !!

Daarbij, van belang voor morgen, is de kamerleden van de PvdA allang hun vrijheid ontnomen zelf een standpunt te bepalen, zij volgen het opgedragen standpunt eenduidig te stemmen als opgedragen.
Wat dat betreft verschilt de Pvd'A' ook nog eens niets van de V'v''d' en Pv'V', alledrie wettelijke rechten van kamerleden overrulend!
19-12-2016, 17:07 door Anoniem
Geen patiënten privacy meer

Ziekenhuizen maken met hun nieuwe niet te weigeren online patiëntenportalen de patiëntendossiers ook hackbaar voor politie en iedereen die straks een dergelijke bevoegdheid heeft om namens de overheid te mogen hacken.

Het medisch dossier- beroepsgeheim is daarmee in de praktijk voorgoed opgeheven.
Patiëntengegevens voor jaren bewaard door de overheid, geanalyseerd en gebruikt wanneer dat nuttig is bij wat de overheid invult als nuttig.


Als de hackwet morgen wordt goedgekeurd zijn patiëntendata niet langer geheim!
19-12-2016, 17:39 door Specalist234
[Verwijderd door moderator]
19-12-2016, 18:25 door Anoniem
Misschien voortaan nog een keer goed nadenken voor je een Nederlandse applicatie op je SmartPhone installeert. Want na morgen is er aanzienlijk meer risico tot aanwezigheid moedwillige achterdeurtjes en foutjes.
19-12-2016, 18:45 door Anoniem
Dit is dan het moment dat privacy voorgoed tot het verleden gaat behoren. Welkom in de nieuwe (oude) wereld van George Orwell. :-(
19-12-2016, 18:55 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
19-12-2016, 22:14 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: 'Draaien doe je zo'

Voorspelling : Pvd'A' gaat akkoord

Precies, het is de PvdA. Wanneer het erop aankomt kiezen ze altijd de weg van de minste weerstand.
20-12-2016, 15:47 door Anoniem
Jammer dat in onze democratie onze politici kunnen stemmen over iets dat ze inhoudelijk niet begrijpen : https://www.security.nl/posting/496212
... en daarmee een beslissing kunnen maken die rampzalige gevolgen heeft voor het democratisch stelsel en de veiligheid van ons land.
21-12-2016, 09:13 door Anoniem
Door Rotsmoel:
Door Anoniem: 'Draaien doe je zo'

Voorspelling : Pvd'A' gaat akkoord

Precies, het is de PvdA. Wanneer het erop aankomt kiezen ze altijd de weg van de minste weerstand.


Voor een partij die zo verguisd wordt, kennen jullie die wel erg veel macht toe.
Gek toch dat mensen nooit het ongerijmde inzien van een partij wegzetten als incompetent en dom, en tegelijk alomwetend, almachtig en door en door kwaadaardig.

Maakt niet uit over welke partij, groep mensen, leider etc het gaat. Het verschijnsel is steeds hetzelfde. Dat zal wel ingegeven zijn door alle comics met hun hyperintelligente kwaadaardige genieën die dan ineens toch heel erg dom en zwak blijken. Helaas is het echte leven anders.
21-12-2016, 11:39 door Anoniem
Door Anoniem: Jammer dat in onze democratie onze politici kunnen stemmen over iets dat ze inhoudelijk niet begrijpen : https://www.security.nl/posting/496212
... en daarmee een beslissing kunnen maken die rampzalige gevolgen heeft voor het democratisch stelsel en de veiligheid van ons land.

Dat is de basis van democratie, en wordt er met referenda echt niet beter op.

Dus zou je voorafgaand aan elke gelegenheid om ergens over te stemmen, mensen een klein testje af moeten nemen of ze zich wel voldoende in het onderwerp verdiept hebben. Is wat bewerkelijk maar eigenlijk wel raar dat we het normaal vinden dat dat niet hoeft. Kennelijk is een mening ook een feit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.