image

Microsoft wint Pentagon-contract van 927 miljoen dollar

woensdag 21 december 2016, 12:07 door Redactie, 3 reacties

Microsoft heeft een contract ter waarde van 927 miljoen dollar gewonnen om technische ondersteuning aan het Defense Information Systems Agency (DISA) van het Amerikaanse leger te bieden, zo heeft het Pentagon bekendgemaakt. DISA levert it-ondersteuning aan de Amerikaanse president, vice-president, minister van Defensie, legeronderdelen en andere partijen die zich met de verdediging van de VS bezighouden.

Als onderdeel van het contract zal DISA toegang tot de gesloten broncode van Microsoft krijgen. De softwaregigant zal ook tools, kennis en ondersteuning aan ontwikkelaars van DISA gaan aanbieden. Volgens het Pentagon zal de dienstverlening vooral binnen de Verenigde Staten plaatsvinden, maar kan het voorkomen dat er ook support buiten de VS moet worden geleverd.

Reacties (3)
21-12-2016, 13:51 door Anoniem
Hebben ze ingestemd met de implementaties van backdoors of zo?
21-12-2016, 16:26 door karma4
Toegang tot de broncode.. Het is het zelfde niveau als bij OSS.
Het verschil is wel dat er meer zelf getest is ipv de verwachting omdat iedereen het kan (toegang) het ook wel gedaan zal worden (mist in staat zijn vaardigheden inzicht).
21-12-2016, 21:16 door ph-cofi
Toegang tot de broncode + capaciteit van MS developers naar believen. Zo kan men een heel kekke eigen versie van wat ze maar willen laten maken. Dat zijn nog eens inhuurcontracten!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.