image

Nederlanders loggen 250 miljoen keer in met DigiD

woensdag 21 december 2016, 13:24 door Redactie, 3 reacties

Nederlanders hebben dit jaar 250 miljoen keer ingelogd met hun DigiD, 25 procent meer dan vorig jaar. "Deze stijging laat zien dat Nederlanders hun overheidszaken steeds vaker digitaal regelen", zegt Logius, het overheidsbedrijf achter DigiD en aanbieder van ict-diensten aan andere overheidsorganisaties en organisaties met een publieke taak. Ruim 13 miljoen mensen maken inmiddels gebruik van DigiD.

Dit jaar werd ook DigiD Machtigen onder gemeenten uitgerold. Hiermee is het mogelijk om bepaalde digitale zaken door iemand anders te laten regelen. Machtigen was al mogelijk voor het doen van belastingaangifte en het regelen van toeslagen en studiefinanciering. In 2016 zijn de gemeente Den Haag en Centrum Indicatiestelling Zorg gebruik gaan maken van DigiD Machtigen via de Berichtenbox van MijnOverheid. Dit houdt in dat mensen iemand anders kunnen machtigen om hun digitaal ontvangen brieven te laten inzien. Komende maanden gaan meer gemeenten en overheidsorganisaties deze mogelijkheid bieden.

Reacties (3)
21-12-2016, 13:55 door potshot
ah leuk,weer 10 doom and gloom stories van beroeps mekkkeraars
21-12-2016, 21:24 door Anoniem
Beetje vertekende presentatie, of eigenlijk self fulfilling prohesy. Dit omdat de overheid de burger steeds meer afdwingt om zaken met de overheid via internet te regelen, en hiervor DigiD nodig is.
22-12-2016, 08:59 door Anoniem
Door potshot: ah leuk,weer 10 doom and gloom stories van beroeps mekkkeraars

Ik heb niks tegen DigiD want het is erg handig. Maar de beveiliging kan nog wel beter. Verplichte 2FA voor alles met een authenticator app zou een mooie stap zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.