image

8,8 miljoen mensen ontvingen NL-Alert op 5 december

donderdag 22 december 2016, 14:59 door Redactie, 7 reacties

Het NL-Alert controlebericht dat op 5 december werd uitgezonden is door 8,8 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. Dit blijkt uit een steekproef uitgevoerd door TNS NIPO, zo meldt de Nationaal Coordinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) vandaag.

Het vorige controlebericht dat op 6 juni werd uitgezonden kwam bij ongeveer 8,3 miljoen mensen van 12 jaar en ouder aan. Het controlebericht wordt twee keer per jaar uitgezonden zodat mensen kunnen nagaan of hun mobiele telefoon juist is ingesteld voor NL-Alert. Via deze waarschuwingsdienst kan de overheid mensen tijdens een ramp bij hun in de buurt waarschuwen en informeren. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat erop dat moment het beste kan worden gedaan.

Alle providers hebben het controlebericht van begin deze maand via al hun netwerken uitgezonden. NL-Alert is standaard ingesteld op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet de gebruiker dit zelf doen. Het volgende NL-Alert controlebericht wordt op maandag 5 juni 2017 uitgezonden.

De overheid zal vanaf 2020 het Waarschuwings- en alarmeringssysteem (WAS), waaronder het luchtalarm dat bij noodsituaties wordt gebruikt, uitfaseren en ontmantelen. "De technologische ontwikkelingen om burgers te bereiken zijn enorm verbeterd. Naast de sirenes is er een compleet pakket aan middelen die de overheid in geval van een noodsituatie kan inzetten, zoals NL-Alert, crisis.nl, calamiteitenzenders, geluidswagens en sociale media", zo liet de NCTV vorige maand nog weten.

Reacties (7)
22-12-2016, 15:29 door Anoniem
En hoe weten ze dat dan? Het is toch een cell broadcast? En waarom alleen bij mensen van 12 jaar of ouder?
22-12-2016, 15:33 door Anoniem
Slechts de helft van de Nederlanders ontvangt het noodsignaal.

Zou het werkelijk een goed idee zijn om het luchtalarm af te schaffen ... ?
22-12-2016, 16:03 door Briolet
Door Anoniem: En hoe weten ze dat dan? Het is toch een cell broadcast? En waarom alleen bij mensen van 12 jaar of ouder?

Lees regel 2 van het stuk. Dat verklaart al je 3 vragen. Blijkbaar haken sommigen al na één regel tekst af.
22-12-2016, 16:45 door Anoniem
There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics.
22-12-2016, 22:18 door linuxpro
Dat hele systeem is zo achterhaald als de neten. Cellbroadcast.. wie heeft dat verzonnen. Daarbij komt er zijn al zo veel alternatieven om beter en vooral ook sneller geinformeerd te raken indien er een incident is. Samen met NLAlert kan dit systeem zo de vuilnisbak in.
22-12-2016, 23:36 door Anoniem
Oneplus One heeft broadcasts blijkbaar uitgeschakeld in de firmware, gaat dus ook nooit binnen komen hier.
24-12-2016, 15:06 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: En hoe weten ze dat dan? Het is toch een cell broadcast? En waarom alleen bij mensen van 12 jaar of ouder?

Lees regel 2 van het stuk. Dat verklaart al je 3 vragen. Blijkbaar haken sommigen al na één regel tekst af.

Dit blijkt uit een steekproef uitgevoerd door TNS NIPO

Niet geheel secuur dus.
Als je duizend mensen vraagt of ze het ontvangen hebben en daar een vergelijking uit trekt dat acht miljoen het ontvangen hebben dan kan je wel eens nat gaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.