/dev/null - Overig

ashampoo bedrijf wel betrouwbaar?

24-12-2016, 14:42 door Anoniem, 13 reacties
Beste forum. ik heb een vraagje over het bedrijf ashampoo, isdat bedrijf wel betrouwbaar, want je moet je e mail adres invullen , en je naam achter laten als je iets gratis wil hebben,nu kun je natuurlyk een fake naam opgeven, maar weet niet of dat mag. het gaat over het programma,hdd control van ashampoo.
Reacties (13)
24-12-2016, 18:04 door Anoniem
Leuk geprobeerd

Voor adverteren kan je hier terecht : https://www.security.nl/sales

Slotje?
24-12-2016, 18:14 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 24-12-2016, 18:15
[Verwijderd]
24-12-2016, 18:17 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 14:42 uur:
ik heb een vraagje over het bedrijf ashampoo, isdat bedrijf wel betrouwbaar, want je moet je e mail adres invullen , en je naam achter laten als je iets gratis wil hebben,nu kun je natuurlyk een fake naam opgeven, maar weet niet of dat mag. het gaat over het programma,hdd control van ashampoo.

Belangrijke vraag:
Van precies welke site, precies welk adres is het dat je Ashampoo HDD Control wilde downloaden?

Op deze download-pagina https://www.ashampoo.com/nl/eur/fdl
kies ik Producttype selecteren, Volledige versie licenties (GRATIS)
en voor Ashampoo HDD Control 2017 klik ik Downloaden,
waarna ik de download (ashampoo_hdd_control_2017_24209.exe) krijg aangeboden zonder naam en e-mail te hoeven geven.

Ik vermoed dat jij mogelijk een andere pagina had.
Of had je misschien "Aanmelden" geklikt, waar een mailadres en wachtwoord worden gevraagd? Dat is niet nodig voor downloaden.

Overigens, als op een legitieme site je mailadres wordt gevraagd voor download, dan kun je doorgaans gebruik maken van een mailinator-adres, zoiets als "mijnnaamvoorvandaag@mailinator.com", of wat je zelf maar wilt verzinnen in het deel voorafgaand aan @mailinator.com.
Moet je een code ontvangen via die e-mail, dan kun je je mail bekijken op mailinator.com, in de Free Public Email inbox, met het gekozen mailinator-adres ( "mijnnaamvoorvandaag", of wat je zelf verzonnen hebt, uiteraard).

Enkel als je wat koopt, van een legitieme site, dan kan het soms wenselijk zijn om dat met je eigen naam en adres te doen, in verband met garantie en service.
Bij download van gratis software zal er zelden een goede reden zijn om daarbij je eigen naam en e-mail adres te vermelden.

Maar nogmaals, Ashampoo vraagt voor download van HDD Control helemaal geen mailadres, dus ik vermoed dat je een andere pagina voor je had dan wat ik hierboven vermeld, óf dat je in de war was gebracht door het "Aanmelden" gedeelte.
24-12-2016, 18:27 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 24-12-2016, 18:27
[Verwijderd]
24-12-2016, 19:06 door Anoniem
Kijk eens hier: https://www.virustotal.com/nl/domain/WWW.ASHAMPOO.COM/information/

Met sommige URLs en downloads wel even oppassen.

Goed pup-scannen hoor via bijvoorbeeld OPSWAT's Metadefender extensie.
Met gratis weet je nooit wat er aan extra snoepgoed meekomt.

luntrus
24-12-2016, 19:38 door Anoniem
Beste forum. wat spiff had gezegd met die link , moet ik helaas toch een licentie aanvragen. heb het programma wat Rinjani zij noch nooit gebruikt,maar ik wou het wel eens proberen. maar als ze het zo moeilijk maken dan is mijn lol er vanaf.ps wat spiff noch zij over een mailinator e mail is me te omslachtig,en misschien ook te moeilijk voor mij.groetjes.
24-12-2016, 19:51 door Spiff has left the building
Door Rinjani, 18:27 uur:
Gebruik je zelf 't programma zelf? (Meen me te herinneren dat je voor het verkrijgen v.d. licentie wel degelijk een e-mail adres moet opgeven - maar het is lang geleden.)
Nee, ik gebruik het niet zelf.
Zoals ik het bericht van de topicstarter interpreteerde (e-mailadres invullen en naam achterlaten als je Ashampoo HDD Control gratis wilt hebben), dacht ik dat de topicstarter bedoelde dat dat voor download nodig was.
Dat topicstarter kon bedoelen dat niet voor download maar voor het gebruik van het programma e-mailadres en naam gegeven zouden moeten worden, dat had ik niet begrepen uit de formulering van de topicstarter.
Voor download bleek opgeven van e-mailadres en naam niet nodig, maar ik kan niets zeggen over het gebruik van het programma.

Overigens, ook als niet voor download maar voor het verkrijgen van een licentie voor het programma e-mailadres en naam gegeven zouden moeten worden, dan zal wellicht gebruik gemaakt kunnen worden van een mailinator-adres, zoals ik in mijn vorige reactie beschreef.
24-12-2016, 22:36 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-12-2016, 00:09 door Spiff has left the building
Door Anoniem, za.24-12, 19:38 uur:
wat spiff had gezegd met die link, moet ik helaas toch een licentie aanvragen.
Bedoel je zoals Rinjani dat 18:27 uur zei?
Je kunt wel downloaden zonder opgeven van e-mailadres en naam, maar als je het programma wilt gebruiken dan heb je een licentie nodig waar je alsnog e-mailadres en naam voor moet opgeven? Vervelend.
Ik vermoed nu dat je dat bedoelt, maar je beschrijft het niet zo duidelijk.

Door Anoniem, za.24-12, 19:38 uur:
wat spiff noch zij over een mailinator e mail is me te omslachtig,en misschien ook te moeilijk voor mij.
Misschien is het gemakkelijker dan je denkt.
Kijk gerust eens op https://www.mailinator.com/
Als je het nu niet gebruikt, dan kan mailinator misschien een andere keer nuttig voor je zijn.
25-12-2016, 00:55 door Vixen - Bijgewerkt: 25-12-2016, 00:55
Door Spiff:
Misschien is het gemakkelijker dan je denkt.
Kijk gerust eens op https://www.mailinator.com/
Als je het nu niet gebruikt, dan kan mailinator misschien een andere keer nuttig voor je zijn.

Dankje Spiff, mailinator kende ik nog niet. Gebruikte vaak een (afleiding van) 10 minuten mail, maar die is best kort en restrictief. En ik moet zeggen, jouw eerste reactie op deze post is van een hoge kwaliteit, wat, ik me voor kan stellen, echt een paar minuutjes tijd kostte om te maken. Mensen zoals jij, en ook anderen (o.a. Erik van S.) voegen waarden toe aan Security.NL
25-12-2016, 14:41 door Spiff has left the building
Door Vixen, 00:55 uur:
Dankje Spiff, mailinator kende ik nog niet.
Gebruikte vaak een (afleiding van) 10 minuten mail, maar die is best kort en restrictief.
Naast mailinator.com en 10minutemail.com, bestaan er ook guerrillamail.com (60 minuten) en filzmail.com (24 uur).
Van die laatste twee weet ik echter niet hoe goed die tegenwoordig nog functioneren, dat zou je zelf even moeten testen.
06-03-2017, 22:12 door Anoniem
Ashampoo is een bedrijf dat een grote massa redelijk goedkope diverse uiteenlopende softwarepakketten verkoopt. De meest programma's werken wel, sommige uitzonderlijk niet goed of helemaal niet. Maar geen nood, als je het goed gedocumenteerd kunt bewijzen doen ze zonder problemen een Refund. De installatieprocedures zijn ook heel snel als een eens aangekocht product betaald is.En ze hebben ook een service die snel antwoorden geeft en oplossingen voorstelt. Mijn ervaring.
06-03-2017, 22:30 door Anoniem
Een minpunt is wel dat eenmaal ze je e-mailadres hebben, je gegarandeerd of mogelijk een massa ongewenste nogal agressieve directe schermreclame pop-ups binnen krijgt die je dan wel moet wegklikken want zelfs een AdBlockPlus kan die niet uitfilteren blijkbaar! Maar dat geldt idem dito voor de meeste of toch voor veel internet sales bedrijven natuurlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.