image

Amerikaans superministerie moest wel kiezen voor Microsoft

dinsdag 22 juli 2003, 10:35 door Redactie, 2 reacties

Op 27 juni van dit jaar sloot het Amerikaanse superministerie, ook wel bekend als het Department of Homeland Security, een contract ter waarde van 90 miljoen dollar met Microsoft. De softwaregigant zou desktop en serversoftware leveren voor zo'n 140.000 gebruikers. De keuze voor Microsoft werd echter gemaakt doordat een gebrek aan tijd, geld en flexibiliteit het niet mogelijk maakte om andere alternatieven, zoals open sourc software, te overwegen. Het overstappen naar nieuwe software zou inhouden dat er nog meer planning en coordinatie nodig was, iets wat niet aanwezig was aangezien het Departement onmiddelijk resultaat moest kunnen leveren, zelfs als men daardoor kwetsbaar is voor Windows lekken. (ComputerWorld)

Reacties (2)
23-07-2003, 11:02 door Anoniem
m.a.w. "dit was nou eenmaal makkelijker".
Gemak dient de mens... en de potentiele inbreker.
24-07-2003, 22:26 door hfkoets
Originally posted by Unregistered
m.a.w. "dit was nou eenmaal makkelijker".
Gemak dient de mens... en de potentiele inbreker.

Ik denk dat gemak er niets mee te maken heeft.

Vergeet even niet dat het hier om HOMELAND SECURITY gaat... geen enkele overheids instelling die met security te maken heeft mag zich blootstellen aan security risicos in software.

Er vanuit gaande dat de rest van de overheidsinstellingen die met dreigingen en security te maken hebben top programmeurs/hackers/beheerders in dienst hebben, die ook net zo goed danwel beter kunnen omgaan met (commerciele) *nix software, kunnen die direct overgeplaatst/ingezet worden om homeland security "up en running" te krijgen.

Wat ik bedoel is dat er zo geschoven kan worden met mankracht bij de Amerikaanse overheid dat gebrek aan kennis een lulverhaal moet zijn (pardon my french). En die kennis is ECHT WEL aanwezig!!!

Dus daar geloof ik al nikz van. Het is eerder "you scratch my back and i'll scratch yours". Mickeysoft heeft gewoon de opdracht gekregen om de economie van de US een handje te helpen (licenties zijn belachelijk duur). Sluizen met geld...

Maar goed dat is wat ik denk... een ieder ander mag er anders over denken. :D

Groeten,

Henk

Toevoeging...

Ik zag dat het niet alleen om kennis ging maar ook om flexibiliteit en "nieuwe software".

Daarover nog even dit. D'r is toch niemand die gelooft dat "ouderwetse" overheids instanties in de US met windows werken... Data recovery (voor het achterhalen van digitale gegevens van een "terrorist") is veel beter mogelijk met'*nix dan met windows... (windows kan niet eens alle mogelijke schijf indelingen aan) Duizend en een redenen zijn er om aan te geven dat die lui echt niet op critische punten met microsoft werken.

Misschien is het leuk voor mickeysoft om te boek te staan als "hofleverancier" van de amerikaanse overheid... in de hoop dat het de sales 'boost'.

De waarheid achterhalen is nooit een eenvoudige taak... maar het herkennen van de leugen is een stuk makkelijker als je er voor open staat. En ik denk dat het hier wel overduidelijk is.

Henk
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.