image

Mannen aangeklaagd wegens hacken van advocatenkantoren

woensdag 28 december 2016, 09:07 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 28-12-2016, 16:05

In de Verenigde Staten zijn drie Chinese mannen aangeklaagd wegens het hacken van twee Amerikaanse advocatenkantoren, wat het drietal meer dan 4 miljoen dollar zou hebben opgeleverd. Volgens de aanklacht hebben de mannen geprobeerd om in totaal bij 7 advocatenkantoren in te breken.

De aanvallen vonden tussen april 2014 en eind 2015 plaats. Via de inloggegevens van werknemers wisten de mannen bij twee advocatenkantoren toegang tot de web- en mailservers te krijgen en maakten vervolgens tientallen gigabytes aan data buit. De advocatenkantoren waren bij verschillende grote overnames betrokken. De drie mannen gebruikten de gestolen informatie om met voorkennis te handelen.

Zo kochten ze aandelen van bedrijven die zou worden overgenomen om ze vervolgens na de overname tegen veel hogere bedragen te verkopen. Dit zou de drie meer dan 4 miljoen dollar hebben opgeleverd. Eén van de mannen werd op eerste kerstdag in Hongkong gearresteerd en de VS heeft om zijn uitlevering gevraagd. De andere twee mannen zijn nog voortvluchtig.

Reacties (1)
30-12-2016, 20:27 door Anoniem
Als advocatenkantoor moet je bewust zijn van het feit dat er veel privcay-gevoelige informatie wordt opgeslagen. Mij valt op dat niet alle advocatenkantoren hieraan voldoen. Ik stuitte op een website over het politieverhoor, http://www.politieverhoor-advocaat.nl, waar ten minste wél een certificaat wordt gebruikt (SSL). Dat lijkt mij het minste.

Het is bijzonder dat heel veel advocatenkantoren niet eens een SSL certificaat gebruiken. De gegevens van klanten liggen dan zo op straat wat een datalek oplevert.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.