image

Aantal gebruikers Internet Explorer in jaar tijd gehalveerd

zondag 1 januari 2017, 10:48 door Redactie, 6 reacties

Het aantal gebruikers van Microsoft Internet Explorer is in jaar een tijd gehalveerd, zo stelt onderzoeksbureau Net Applications. De browser, die het afgelopen jaar met verschillende zero day-lekken te maken kreeg, had op 1 januari 2016 nog een marktaandeel van ruim 40 procent. Een jaar later is dat meer dan gehalveerd en heeft Microsofts browser volgens Net Applications nog een aandeel van zo'n 20 procent.

IE verloor vooral terrein door Windows 10, waarin het niet de standaardbrowser is, maar Edge. Veel Windows 10-gebruikers besloten daarnaast voor Google Chrome te kiezen. Deze browser zag het aandeel in een jaar tijd met zo'n 20 procent groeien. Volgens Net Applications surft inmiddels ruim 56 procent van de internetgebruikers met de browser van Google. Mozilla Firefox lijkt na een moeilijke periode deze zomer weer in de lift te zitten en sloot 2016 met een iets groter marktaandeel (12,2 procent) af dan dat het het jaar begon (11,7 procent). Microsoft Edge, de standaardbrowser in Windows 10, is inmiddels goed voor een marktaandeel van 5,3 procent.

Reacties (6)
01-01-2017, 12:04 door Anoniem
Ja duh, iedere Windows gebruiker eerst W10 door de strot duwen en vervolgens constateren dat IE gebruik met de helft is afgenomen. Vroeger gebruite iedereen Netscape, nu niemand meer. Vroeger was Trumpet dé manier om connectie met internet te maken nu gebruikt 0,00000% dat nog.

Jongens, tijden veranderen, lijstjes dus ook en zijn niks waard.
01-01-2017, 15:40 door Anoniem
Door Anoniem: Ja duh, iedere Windows gebruiker eerst W10 door de strot duwen en vervolgens constateren dat IE gebruik met de helft is afgenomen. Vroeger gebruite iedereen Netscape, nu niemand meer. Vroeger was Trumpet dé manier om connectie met internet te maken nu gebruikt 0,00000% dat nog.

Jongens, tijden veranderen, lijstjes dus ook en zijn niks waard.

Zo, met het verkeerde been uit bed gestapt? Beste wensen nog niet gehad? Bij deze dan.

1) Microsoft (maker Windows) is een ander bedrijf als Net Applications (constateerde).
2) Er zitten ook meisjes en non-binary hier.
3) Iedereen kent de historie wel, je wilt juist weten hoe het er vandaag bijstaat. Toch handig als je net malware aan het maken bent, weet je waar je je op moet richten.
01-01-2017, 17:44 door Anoniem
Door Anoniem:
3) Iedereen kent de historie wel, je wilt juist weten hoe het er vandaag bijstaat. Toch handig als je net malware aan het maken bent, weet je waar je je op moet richten.

Ja duh, voor W10 natuurlijk.
01-01-2017, 18:08 door karma4
Door Anoniem: .... Toch handig als je net malware aan het maken bent, weet je waar je je op moet richten.
Dat zijn dus niet die met een klein marktaandeel. IE gebruikers zijn wat veiliger geworden. Al zou ik de laatste preferente wegens alle bijgewerkte secùrity Updates.
Dan is het lijstje erg handig om bekende fouten in Veel gebruikte browsers die niet bijgewerkt zijn aan te vallen. Dat is eeb goedkope aanval /exploit met een bepaald rendement.
Wel browser versie kies je daarvoor?
02-01-2017, 08:49 door Anoniem
Ik wordt knettergek van de waardeloze zoekresultaten door de strot geduwde Bing die je iedere keer opnieuw ingesteld krijgt.
Als ze nou eerste eens goede producten maken zal ik ze gaan gebruiken.
03-01-2017, 20:29 door Anoniem
Als Microsoft de privacy opties in orde maakt zodat ik bijv. Edge kan starten in inPrivate modus met extensies als privacybadger en disconnect.me dan stap ik over van Firefox.

De snelheid en touch gestures vind ik nameli!jk erg goed. Privacy is de showstopper, jammer
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.