image

Volgende grote Windows 10-update mogelijk in april

dinsdag 3 januari 2017, 10:56 door Redactie, 6 reacties
Laatst bijgewerkt: 03-01-2017, 15:05

De volgende grote update voor Windows 10 zal mogelijk in april van dit jaar verschijnen. Bronnen laten tegenover MSPoweruser weten dat de Windows 10 Creators Update voor april gepland staat. Deze update voegt allerlei nieuwe features aan het besturingssysteem toe.

Het gaat onder andere om nieuwe beveiligingsfuncties. In eerste instantie werd gedacht dat Microsoft de Creators Update in maart zou lanceren. Dit werd gebaseerd op het versienummer dat de Creators Update zou krijgen, namelijk 1703. Dit staat voor maart 2017. Inmiddels is het versienummer aangepast naar 1704, wat inhoudt dat de update een maand later in april uitkomt. Net als met de Anniversary Update, die in augustus van vorig jaar verscheen en als versienummer 1607 had, zal de Creators Update geleidelijk onder Windows 10-gebruikers worden uitgerold.

Reacties (6)
03-01-2017, 13:32 door Anoniem
Hoop dat ze er niet weer zo'n zooitje van maken als met de Anniversary Update waardoor alle instellingen weer moesten worden nagelopen. (bedankt nog Microsoft!)
Alles was terug gezet alsof het een nieuwe Windows installatie betrof.
Ook de "Windows.Old" en de "$Windows.~BT Folder" waren weer terug.
Ze hebben inmiddels al toegegeven dat de gratis update van Windows 10 toch wel te agressief was, nu nog iets meer klantvriendelijk bij de volgende grote update.
03-01-2017, 15:11 door Anoniem
Door Anoniem: Hoop dat ze er niet weer zo'n zooitje van maken als met de Anniversary Update waardoor alle instellingen weer moesten worden nagelopen. (bedankt nog Microsoft!)
Alles was terug gezet alsof het een nieuwe Windows installatie betrof.
Op één test-pc had ik geupgrade naar Windows 10. Echt alleen voor test.
Ik heb het niet gewaagd de anniversary update erop te zetten, want ik had geen zin in opnieuw alles instellen (terwijl ik dat ding verder toch nergens voor gebruik).

Jouw bericht bevestigt mijn vermoeden, ben blij dat ik er niet aan begonnen ben. Ik wacht wel tot in 2020 het Win7 (op de 5 overige PC's) niet meer geupdate wordt en beslis dan of ik alsnog overga naar Windows 10. Als dat dan inmiddels wel betrouwbaar te upgraden is.
03-01-2017, 15:52 door karma4
Vermoedens = fud.
03-01-2017, 16:22 door Anoniem
Door Anoniem: Hoop dat ze er niet weer zo'n zooitje van maken als met de Anniversary Update waardoor alle instellingen weer moesten worden nagelopen. (bedankt nog Microsoft!)
Alles was terug gezet alsof het een nieuwe Windows installatie betrof.
Ook de "Windows.Old" en de "$Windows.~BT Folder" waren weer terug.
Maar dat is ook normaal, het betreft een nieuwe Windows 10 installatie. Vergelijkbaar met de "Reparatie installatie" optie die je hebt in Windows: Windows wordt geheel nieuw geïnstalleerd, waarna de meeste van je programma's en sommige van je instellingen worden overgenomen van je oude installatie. Reken er maar op dat dat weer gaat gebeuren bij de volgende installatie.
03-01-2017, 20:43 door Anoniem
Door Anoniem:Reken er maar op dat dat weer gaat gebeuren bij de volgende installatie.
Nou daar zit ik helemaal niet op te wachten, om dat op 5 PC's 1 tot 2 x per jaar weer allemaal in orde te krijgen.

Normaal heb ik nog nooit gehad dat ik Windows geheel opnieuw moest installeren. Dmv images zorgde ik bij elke PC dat de laatste stand(en) bewaard bleef (bleven). Als er een probleem was kon ik zo terug naar een oudere installatieversie en hoefde ik alleen de laatste updates opnieuw te installeren. Dat doe ik al vanaf Windows 95/Win2000/WinXP zo en nu met Win7.

Ik heb toch echt wel wat beters te doen dan telkens de PC's helemaal opnieuw inrichten alleen maar omdat MS het nodig vindt een nieuwe upgrade eroverheen te gooien ipv. fatsoenlijke ondersteuning te geven door de mankementen eruit te halen. Daarbij komt dat er door die upgrades vaak nog meer problemen bij komen....
03-01-2017, 23:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.