image

Onderzoekers vinden tientallen lekken in software F-Secure

dinsdag 10 januari 2017, 11:53 door Redactie, 0 reacties

Onderzoekers hebben het afgelopen jaar tientallen kwetsbaarheden in de beveiligingssoftware van het Finse anti-virusbedrijf F-Secure gevonden en gerapporteerd. Een jaar geleden lanceerde het bedrijf een beloningsprogramma voor het melden van beveiligingslekken.

Dit leverde bijna 60 unieke inzendingen op. In totaal werd er bijna 30.000 euro voor 35 bugmeldingen uitgekeerd. Een ernstig beveiligingslek werd daarbij met 5.000 euro beloond. Naar aanleiding van de inzendingen publiceerde de virusbestrijder twee beveiligingsbulletins. De virusbestrijder gaat het beloningsprogramma nu met een jaar verlengen en zegt daarbij verschillende zaken te verbeteren, aangezien er het afgelopen jaar sommige dingen verkeerd gingen.

Zo zal er nu sneller en vaker met onderzoekers die een melding doen worden gecommuniceerd. Verder zal er een tabel online verschijnen waarin de beloningen voor de verschillende kwetsbaarheden staan vermeld en zal er een definitie worden opgesteld waar een goede inzending aan moet voldoen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.