Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Virus, phishing, of iets anders dat schadelijk is

12-01-2017, 23:29 door karolos44, 2 reacties
Sinds een paar dagen krijg ik op mijn Samsung S5 (2016) uiterst irritante pop-ups. Hoe ik er aan kom, weet ik niet. Telkens wanneer ik "INTERNET" open op mijn smartphone krijg ik: http://best.premiumz.co/?utm_term=42755124663&cl..... Geef ik een "return" of tik ik op een andere toets, zie ik: De pagina op best.premiumz.co meldt het volgende: U heeft 1 extra draaibeurt gekregen! en kan ik op OK klikken, waarna er gespeeld kan worden voor een IPhone. HELP, hoe krijg ik dit weg? Ik heb al van alles geprobeerd, INTERNET geforceerd sluiten, geschiedenis gewist, niets helpt. Oh ja, ik moet heel gelukkig zijn dat juist mijn smartphone is uitgekozen! Gelukkig kan ik via KPN Veilige Browser het internet op. Dank voor elk beetje hulp.
Reacties (2)
13-01-2017, 04:12 door choi
Door karolos44: Sinds een paar dagen krijg ik op mijn Samsung S5 (2016) uiterst irritante pop-ups. Hoe ik er aan kom, weet ik niet. Telkens wanneer ik "INTERNET" open op mijn smartphone krijg ik: http://best.premiumz.co/?utm_term=42755124663&cl..... Geef ik een "return" of tik ik op een andere toets, zie ik: De pagina op best.premiumz.co meldt het volgende: U heeft 1 extra draaibeurt gekregen! en kan ik op OK klikken, waarna er gespeeld kan worden voor een IPhone. HELP, hoe krijg ik dit weg? Ik heb al van alles geprobeerd, INTERNET geforceerd sluiten, geschiedenis gewist, niets helpt. Oh ja, ik moet heel gelukkig zijn dat juist mijn smartphone is uitgekozen! Gelukkig kan ik via KPN Veilige Browser het internet op. Dank voor elk beetje hulp.

Mogelijk heb je ooit een app geïnstalleerd die dan weer andere rommel heeft geplaatst op je telefoon en/of instellingen heeft aangepast.

Kijk onder de geïnstalleerde apps of je 'vreemde' items kan identificeren en verwijder die, de kans is groot dat de boosdoener er gewoon tussen staat. Scan daarna met een goede cleaner en anti-malware (bijv. CCleaner en Avast voor Android).

Hopelijk gaat het om een simpele re-direct en zijn andere ingrijpende acties niet nodig.
13-01-2017, 14:39 door Anoniem
Download malware bytes app, update en scan hele telefoon.
Biedt dit geen soelaas, alles eerst net de hand backup van maken naar pc en factory reset. Raak je wel alle apps kwijt.

Suc6.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.