image

Microsoft beschermt Windows 10 tegen zero day-aanvallen

maandag 16 januari 2017, 11:03 door Redactie, 3 reacties

Beveiligingsmaatregelen die Microsoft aan de Windows 10 Anniversary Update toevoegde hebben twee zero day-aanvallen voorkomen die tegen Windows-gebruikers werden uitgevoerd. Het gaat om kernel-exploits waarmee aanvallers hun rechten op aangevallen systeem konden verhogen.

Eén van de lekken werd gebruikt in combinatie met een kwetsbaarheid in Adobe Flash Player, terwijl de ander tegen de fontbibliotheek van Windows was gericht. De aanvallen vonden in oktober en november plaats en werden in dezelfde maand gepatcht. Computers met de Windows 10 Anniversary Update waren echter al beschermd. Beveiligingsmaatregelen die Microsoft aan deze update had toegevoegd zorgden ervoor dat de aanvallen niet werkten, ook al waren de kwetsbaarheden wel aanwezig.

Op deze manier zijn niet alleen deze specifieke exploits verholpen maar ook de exploitmethode, aldus Microsoft. "Deze mitigatietechnieken verkleinen verder het aanvalsoppervlak dat voor toekomstige zero day-exploits beschikbaar was geweest", voegt Microsofts Matt Oh toe. Het gaat dan onder andere om zero day-exploits voor fontlekken. Vorige week stelde Microsoft nog dat Windows 7 niet meer voldoet als het om beveiliging gaat en organisaties en gebruikers beter naar Windows 10 kunnen upgraden.

Reacties (3)
16-01-2017, 11:48 door Anoniem
twee is meer dan nul, maar hoeveel zero day's werden er ook alweer actief misbruikt sinds de Anniversary Update die niet werden tegen gehouden?
16-01-2017, 17:03 door karma4
Door Anoniem: twee is meer dan nul, maar hoeveel zero day's werden er ook alweer actief misbruikt sinds de Anniversary Update die niet werden tegen gehouden?
Dezelfde vraag hoeveel nog onbekende malware zou door die update worden tegengehouden? Het enige wat zeker Is dat deze deze twee zijn waargenomen.
Het lijkt op het overzetten van emet al Is dat hier niet genoemd
17-01-2017, 07:51 door Anoniem
Wordt eens tijd voor een Poll, of je gaat overstappen naar Windows 10? of blijft hangen bij het vertrouwde WIndows 7! voor de Windows gebruikers

ik ga in ieder geval niet van W7 naar W10 overstappen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.