image

Gratis tool vindt door ransomware versleutelde bestanden

maandag 16 januari 2017, 13:51 door Redactie, 1 reacties

Beveiligingsonderzoeker Michael Gillespie heeft een gratis tool ontwikkeld waarmee door ransomware versleutelde bestanden op een computer zijn te vinden en vervolgens kunnen worden verplaatst of gekopieerd om zo een back-up te maken, in de hoop dat er ooit een decryptietool verschijnt.

Gillespie is de ontwikkelaar van ID Ransomware, een website die meer dan 280 verschillende soorten ransomware kan identificeren. Ransomware-slachtoffers kunnen via deze website kijken welke ransomware op hun computer actief is en of er al een decryptietool beschikbaar is. Voor slachtoffers die hun bestanden nog niet kunnen ontsleutelen heeft Gillespie nu CryptoSearch bedacht.

Deze gratis tool scant computers op door ransomware versleutelde bestanden. Vervolgens krijgen gebruikers de keuze om deze bestanden naar een bepaalde locatie te verplaatsen of te kopieren, waarbij de mappenstructuur blijft bewaard. Dit maakt het eenvoudiger om er een back-up van te maken. "In de hoop op toekomstige decryptie", aldus de onderzoeker. Vervolgens kunnen gebruikers bijvoorbeeld hun systeem opnieuw installeren. CryptoSearch is te downloaden via de website van BleepingComputer (zip).

Reacties (1)
17-01-2017, 08:10 door Anoniem
Chrome blokkkeerd de download en markeerd de site als onbetrouwbaar! Vreemd!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.