image

Cybercriminelen persen kankercentrum VS af na serverhack

woensdag 18 januari 2017, 11:57 door Redactie, 5 reacties

Een Amerikaans kankercentrum dat kankerpatiënten en hun familieleden financieel en emotioneel bijstaat is door een groep cybercriminelen afgeperst die een terminalserver en back-upschijf wisten te hacken. Dat heeft Little Red Door, zoals de organisatie heet, via Facebook bekendgemaakt.

De aanvallers wisten vorige week de terminalserver en back-upschijf te hacken. Alle gegevens werden "verwijderd, versleuteld en voor losgeld weggenomen", aldus een verklaring van de zorgorganisatie. Om de gegevens terug te krijgen moet er een bedrag van 50 bitcoin worden betaald, wat met de huidige wisselkoers 42.000 euro is. Daarnaast namen de aanvallers ook contact op met het bestuur van de organisatie. Ze dreigden familieleden van nog levende en overleden kankerpatiënten, donoren en gemeenschapspartners te benaderen.

Volgens de organisatie bevinden de meeste gegevens zich in de cloud en zal het gevraagde losgeld niet worden betaald, aangezien dit geld voor kankerpatiënten en hun familieleden is bedoeld. Verder is de organisatie van plan om de terminalserver door een cloudgebaseerd systeem te vervangen. Dit systeem zou aan het einde van de week operationeel moeten zijn.

Reacties (5)
18-01-2017, 12:15 door Anoniem
Wat lopen er toch zieke geesten rond op deze aardbol...
18-01-2017, 13:53 door karma4
De cloud in via een... terminal. Misschien dat de datacenter beheerder beter de machines beheren maar de informatiestromen zelf? De volgende faal is al in de kweek.
18-01-2017, 14:05 door [Account Verwijderd]
Hier krijg ik middeleeuwse repercusiegedachten van.
Injecteren met extract Claviceps purpurea en laten kreperen in een Oubliette is de enige passende straf voor dit .... (vul naar behoefte in
19-01-2017, 10:22 door Anoniem
Door Aha: Hier krijg ik middeleeuwse repercusiegedachten van.
Injecteren met extract Claviceps purpurea en laten kreperen in een Oubliette is de enige passende straf voor dit .... (vul naar behoefte in

amen ! Mijn Inquisitie gedachten worden ook aardig geprikkeld..
19-01-2017, 19:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.