image

Politiecamera's in Washington getroffen door ransomware

zondag 29 januari 2017, 07:54 door Redactie, 3 reacties

In aanloop naar de inauguratie van Donald Trump als de nieuwe president van de Verenigde Staten zijn tal van politiecamera's in Washington D.C. onbruikbaar geraakt omdat ransomware meer dan 100 netwerkvideorecorders voor het opslaan van beelden had geïnfecteerd.

De infectie kwam op 12 januari aan het licht toen vier locaties met politiecamera's niet bleken te werken. De storing werd veroorzaakt door twee vormen van ransomware die op vier netwerkvideorecorders werd aangetroffen, zo meldt de Washington Post. Verder onderzoek wees uit dat 123 van de 187 netwerkvideorecorders in de stad besmet waren geraakt.

De stad besloot het door de ransomware gevraagde losgeld niet te betalen. In plaats daarvan werden de apparaten uitgeschakeld, gewist en alle software opnieuw geïnstalleerd. Hoe de videocrecorders in de eerste plaats besmet konden raken wordt nog onderzocht. Volgens de autoriteiten is de openbare veiligheid niet in het geding geweest.

Reacties (3)
29-01-2017, 09:46 door karma4
Eens zoeken wat er over lekt in de media.
http://www.nydailynews.com/new-york/exclusive-city-spend-6-million-body-cameras-nypd-article-1.2813379 Niet d gewenste camera's maar geeft een inkijk in de financiën en politiek. 6 miljoen voor 1000 camera's ofwel 6000 voor gopro lijkt wat aan de prijs. Er wordt een cloudoplossing voor 5 jaar genoemd. Het meeste geld zit dan in die dienstverlening. (vievu llc)

http://wavy.com/2016/09/20/more-than-8000-cameras-helped-snare-new-york-bomb-suspect/8,000 cameras, both private and government-owned. Dat is veel en werkt alleen met gericht zoeken achteraf zoals in dit voorbeeld. Leuk idee in de straatverlichting camera's plaatsen.

Maar wat is dat OCTO in dat artikel. Is dat de leverancier? Dat lijkt er wel op maar vind je hun achtergronden.
De bewakingsmarkt lijkt zeer divers te zijn.
29-01-2017, 20:21 door Anoniem
Ik vraag me al een tijdje af wanneer de naaktscanners op Schiphol aan de beurt zijn doelwit te worden van ransomware. Deze staan weliswaar officieel ingesteld op 'censored', maar het type voldoet ook aan de (overigens Amerikaanse) eis dat dit in software weer uitgezet kan worden. Gezien het potentieel voor imagoschade is het een ideaal doelwit. Maar ik schat in dat het bekend worden wel enige tijd na de gebeurtenissen zal zijn, gezien het aloude principe van "de vuile was niet buiten hangen."

Had ik het overigens al wel eens over de onderzoeken gehad die aantonen dat IS onder anderen van cybercrime gebruik maakt als financieringsbron? Of ze intussen de mogelijkheden van ransomware ook onderkend hebben is mij niet bekend, maar het zou me verbazen als dat niet zo was...
29-01-2017, 23:28 door Anoniem
Door Anoniem:Had ik het overigens al wel eens over .... gehad die aantonen...
Wanneer je anoniem reageert (zoals ik nu ook doe) dan lijkt het me vrij vreemd zoiets te zeggen.
Hoe kun je verwachten dat iemand weet wat je anoniem hebt geplaatst?

Lijkt me ook totaal onbelangrijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.