image

Google maakt broncode Chrome voor iOS open source

woensdag 1 februari 2017, 07:43 door Redactie, 0 reacties

Na jaren van gesloten te zijn geweest heeft Google besloten om de broncode van Chrome voor iOS open source te maken. Volgens Google was de code van de iOS gescheiden van de rest van het Chromium-project vanwege de complexiteit van het platform.

"Vanwege beperkingen van het iOS-platform moeten alle browsers als basis de WebKit-engine gebruiken. Voor Chromium houdt dit in dat zowel WebKit als Blink moeten worden ondersteund", zegt Rohit Rao van Google. WebKit en Blink zijn de engines die de browser gebruikt voor het weergeven van websites. Chromium is een door Google ontwikkelde opensourcebrowser die de basis voor Google Chrome vormt.

De Chromium-code is voor iedereen toegankelijk en te gebruiken. Nu laat Google weten dat ook de code van de iOS-versie van Chrome aan het Chromium-project zal worden toegevoegd. Iets waar de internetgigant naar eigen zeggen jaren mee bezig is geweest. Volgens Rao komt dit ook de ontwikkelsnelheid van de browser ten goede, aangezien alle tests voor Chrome voor iOS nu ook beschikbaar voor de rest van Chromium-gemeenschap zijn en automatisch worden uitgevoerd als iemand code bijdraagt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.