image

Firefox-gebruikers breken record met opvragen https-pagina's

woensdag 1 februari 2017, 10:17 door Redactie, 0 reacties

Firefox-gebruikers hebben een nieuw record neergezet door meer versleutelde webpagina's dan onversleutelde webpagina's op te vragen. Dat hebben Mozilla en Let's Encrypt bekendgemaakt. Volgens de telemetriegegevens van Firefox, die na toestemming van gebruikers worden verzameld, is nu 50,7 procent van de opgevraagde webpagina's via https beveiligd.

In een jaar tijd is het aantal opgevraagde versleutelde webpagina's met 10 procent toegenomen. Mozilla stelt dat het succes vooral te danken is aan Let's Encrypt. Dit is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) dat wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco, de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF en verschillende andere partijen. Het heeft een volledig versleuteld web als doel en wil dit bereiken door het gratis uitgeven van ssl-certificaten.

Https is volgens Mozilla belangrijk om de privacy van internetgebruikers te beschermen en helpt het gebruikers om de identiteit van een website te controleren. "Https is niet langer beperkt tot alleen banksites en webwinkels. Al het surfen op internet zou versleuteld moeten zijn", zo liet de opensource-ontwikkelaar onlangs in het eerste Internet Health Report weten.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.