image

Waarom mensen virussen schrijven

maandag 25 augustus 2003, 10:40 door Redactie, 11 reacties

Miljoenen inboxes werden door de afgelopen wormweken op hun knieën gebracht, maar wie zijn de personen die voor zoveel computerleed op het Internet hebben gezorgd? De persoon die dit soort creaties schrijft verschilt in leeftijd, inkomen, sociale interactie, opleidingsniveau en manier van communiceren, aldus Sarah Gordon, erkend expert in computer virussen en security technologie. Het stereotype beeld van een virusschrijver als puisterige tiener die zich wil bewijzen gaat nog steeds op. Er is ook een toenemende sinistere kant van de virusschrijver, want steeds vaker handelt men uit financiele motieven, zoals te lezen in dit artikel.

Reacties (11)
25-08-2003, 10:49 door Anoniem
Puisterige tiener of niet, wie een computervirus schrijft mag van mij in de eregallerij worden opgenomen van een ordinaire crimineel.
25-08-2003, 11:03 door Anoniem
De reden....

De rest van de wereld laten zien wat je kan. is ook een van de redenen.
25-08-2003, 11:08 door Anoniem
Beter idee: als er nu gewoon eens een wordt opgepakt en het aan hem/haar vragen?
25-08-2003, 11:20 door Anoniem
Ik heb niks gekregen in me hotmail inbox:P
25-08-2003, 12:03 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Ik heb niks gekregen in me hotmail inbox:P

Het is natuurlijk uitermate crimineel (om betrekkelijk annoniem?)
andere computergebruikers in de problemen te brengen,door
wereldwijd virussen te verspreiden.
Echter wat dan ook weer opvalt,dat de antivirusleveranciers direct
klaar staan met de oplossing,echter wel tegen betaling!
Het zou eigenlijk verplicht moeten zijn dat deze leveranciers dit
leveren, zonder direct via spam,proberen geld uit de zak te kloppen.
GHvC
25-08-2003, 13:07 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
De reden....

De rest van de wereld laten zien wat je kan. is ook een van de redenen.

Meer aan hun sneue soortgenootjes... Anders werden ze wel direct 'beloond' voor hun 'prestatie'.

Het zijn de "kutmarokkaantjes" (© R. Oudkerk) van Internet. Lekker stoer bushokjes slopen, diefstallen en overvallen plegen, en (groepsgewijs) mensen molesteren die zich slecht kunnen verdedigen.

Dat er links bestaan tussen 'probleemjongeren' en de meer volwassen 'onderwereld' is ook niks nieuws. Dus dat de pooiers/pushers (Spammers) en de jonge crimineeltjes (virusverspreiders) elkaar nu gevonden lijken te hebben is ook nauwelijks verbazingwekkend.

Zowel in de echte als in de 'virtuele' wereld zijn het - in beide groepen - losers die het niet redden om op een eerlijke manier hun geld te verdienen, geen vriendinnetje/vriendje kunnen krijgen en sociaal veelal zwakbegaafd zijn. Bij gebrek aan woorden (en intellect) gaat men wel vaker 'praten met de handjes'.

En net als in de 'echte wereld' zou dit soort gedrag eens keihard aangepakt moeten worden. Analyseren hoe het komt dat bepaalde sneue types tot criminele activiteiten vervalt is wel aardig (de jammerklachten over de spreekwoordelijke 'moeilijke jeugd' kennen we nu wel), nu nog aanpakken en keihard straffen. Dat is het enige wat helpt. Anders komen we er nooit vanaf en blijft het bij dit soort verhalen.


Nog even over de anti-virus bedrijven: hoe komt het toch dat je nóóit suggesties hoort dat (bijv.) Nationale Nederlanden inbrekers op pad stuurt om dat dit goed voor de omzet van inboedelverzekeringen is, maar wél dit soort verhalen over anti-virus bedrijven? En is er iemand die vindt dat inbaakverzekeringen gratis verstrekt moeten worden door de maatschappijen? Dat zou wel leuk zijn, maar niet erg realistisch.

Imho is het wat onzinnig om dit soort verbanden tussen virusverspreiders en AV producenten te leggen. Als zoiets óóit aan het licht komt (en de meeste dingen komen ooit een keer uit) wordt zo'n bedrijf (terecht) ongenadig aan de schandpaal genageld en kunnen ze wel sluiten, nog afgezien van de mega-claims die ze vervolgens kunnen verwachten.

Ik ben blij dat er goede AV software is, en heb best een paar euri over voor een deugdelijke bescherming. Aan verzekeringen ben ik vele malen méér kwijt.... ;)

Life 's a bitch...
25-08-2003, 14:05 door Anoniem
Wel opmerkelijk dat er niet gesproken over de mogelijkheid dat anti-virus software omtwerpers opzettelijk virussen de wereld in helpen om daar zelf geld aan te verdienen...
25-08-2003, 15:49 door Jod_
[ Aan verzekeringen ben ik vele malen méér kwijt.... ;)

Life 's a bitch... [/B][/QUOTE]
----------------------------------------->>>>

Daar sla je de spijker op zijn spreekwoordelijke kop. Mooi geschreven.

groet, Jod@
25-08-2003, 16:48 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
De reden....

De rest van de wereld laten zien wat je kan. is ook een van de redenen.


Het is het ranking-gen. Dezelfde reden waarom mensen 18 dagen aan het gamen zijn om in high-scores te komen. Om er vervolgens door iemand na 2 minuten weer uit getikt te worden.

One-minute-of-fame. Triest is het.
25-08-2003, 17:12 door Donz
Waar maken jullie je zo druk over joh... Enige dat ze laten zien is hoe debiel de hele wereld bezig is met hun gammele Winddoos bakken. Het is een kat en muis spel. Het zou saai worden zonder virussen en het geeft een goed excuus om iedere dag op het werk security.nl te lezen voor de volgende smakelijke soap. :)

Als iedereen z'n dingen gewoon goed voor elkaar heeft heb je -nergens- last van.
Vind ook dat de virusschrijven niet verkeerd zijn, maar eerder de mensen die zo nodig op iedere attachment moeten klikken. Of M$ die zo'n onveilig OS maakt en de rest van die wereld die er als schaapjes achteraan loopt omdat het zo gemakkelijk is.

En dan ineens gaan huilen als je kaartenhuis instort.

Zielig gewoon.

Just my 2 cents..
25-08-2003, 17:43 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Het is het ranking-gen. Dezelfde reden waarom mensen 18 dagen aan het gamen zijn om in high-scores te komen. Om er vervolgens door iemand na 2 minuten weer uit getikt te worden.

One-minute-of-fame. Triest is het.

Dat is dus niet veel. Want het heeft niet gewerkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.