image

D66 wil minister van Technologie en Privacy

dinsdag 7 februari 2017, 13:24 door Redactie, 10 reacties

D66 wil een minister van Technologie en Privacy die het belang van ict en ict-veiligheid binnen het kabinet onderstreept. "Deze minister moet, naar analogie van de sociaaleconomische zeshoek, aan het hoofd staan van een digitale driehoek samen met de ministers van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken", zegt D66-Kamerlid Kees Verhoeven.

Het zou niet om een geheel nieuwe ministerspost gaan, aangezien Verhoeven het als een aanvulling op het ministerschap van Economische Zaken ziet. Het zou dan ook om een minister van Economische Zaken, Technologie en Privacy gaan. "Het huidige kabinet van PvdA en VVD is naïef en ziet het belang en de risico’s van ict veel te laat in, aldus Verhoeven. "Het volgende kabinet moet ict wél serieus nemen en van online veiligheid een topprioriteit maken."

Reacties (10)
07-02-2017, 13:38 door Anoniem
Een goede partij om deze minister te leveren is de Piratenpartij! Aangezien daar wel de technische kennis is, en minder naiviteit omtrent privacy en security.

TheYOSH
07-02-2017, 13:53 door Anoniem
Het zijn echt 2 totaal andere vak gebieden, ik zou dat echt opdelen ipv vragen of 1 minister zich met beiden kan bemoeien.
Maar goed, als ze genoeg minions kunnen regelen die het wel voor de minister uitzoeken kan je ook 1 minister gewoon regelen (Economische zaken, technologie en privacy) pffft...hoe verzin je het?!
07-02-2017, 14:01 door Anoniem
Door Anoniem: Een goede partij om deze minister te leveren is de Piratenpartij! Aangezien daar wel de technische kennis is, en minder naiviteit omtrent privacy en security.

TheYOSH
Onderschat Kees Verhoeven (D66) niet.
07-02-2017, 14:06 door Anoniem
Het zou niet om een geheel nieuwe ministerspost gaan, aangezien Verhoeven het als een aanvulling op het ministerschap van Economische Zaken ziet. Het zou dan ook om een minister van Economische Zaken, Technologie en Privacy gaan.

Want de minister van Economische Zaken heeft kennis van Technologie en Privacy? (ja, want hij gebruikt een mobieltje)
En vervolgens wordt bij het vullen van de ministerspost een politicus aangesteld die "affiniteit" heeft met Economische Zaken (hij reist graag veel) en niet met de anderer twee aspecten van het ministerschap.

Als D66 dit serieus meent, maak dan een ministerspost voor Privacy.
07-02-2017, 15:04 door Anoniem
geen minister, gewoon een onafhankelijke instantie met experts in het panel. Want anders weer belangen, faalhazerij en ego's gecombineerd met bestuurlijke 'kennis' en ambtenaren die al jaren ervaring hebben met ICT miskramen maar nu weten wat er moet gebeuren.

Misschien de kennis van de online community's waar experts vragen en beoordelen. En bijv via Geenpeil rechttreekse verbeteringen inschieten. Democratie 3.0?
07-02-2017, 15:42 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
07-02-2017, 16:54 door Anoniem
Is die minister dan verantwoordelijk voor falende ICT bij de andere ministeries en organisaties van de overheid? Waarschijnlijk niet. D66 weet de problemen niet te benoemen en geen oplossing te verzinnen die de problemen verhelpt. Lekker makkelijk scoren bij je kiezers die zelf geen verstand van ICT managen hebben.
07-02-2017, 19:23 door Anoniem
Een minister voor Technologie en Privacy is een uitstekend idee. Deze post onderbrengen bij of verbinden met Economsiche Zaken is een slecht idee. Dat maakt het veel te gemakkelijk voor de lobby van het bedrijfsleven om (bij economische zaken) uit te komen leggen dat geld verdienen veel belangrijker is dan privacy en dat zal de privacy niet ten goede komen.
07-02-2017, 20:30 door Anoniem
Hm. security.nl mag toch eens uitleggen waarom vergelijkingen met de Belgen niet mogen op deze site.
13-02-2017, 12:41 door PJW9779
Om de zoveel tijd wordt het onzalige idee van een 'minister voor ICT' weer eens opgewarmd.
Zal wel te maken hebben met de aanstaande verkiezingen.

D66 is een beetje kort van geheugen. Want nog niet zo lang geleden hádden we immers een 'Staatssecretaris voor ICT', nl. de zeer capabele Jacob Kohnstamm. Dat dat geen doorslaand succes werd had dan ook niets te maken met de kwaliteiten van Kohnstamm.

Dus met een bewindsman/-vrouw voor ICT kan iedereen opnieuw fijn zijn eigen verantwoordelijkheid afschuiven.
"Er is nu toch iemand specifiek verantwoordelijk? Niet ìk!"
Welk carriere-kamerlid gaat hieraan zijn/haar vingers branden?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.