image

Belgische staatssecretaris start 'privacytournee' voor jongeren

maandag 20 februari 2017, 08:18 door Redactie, 2 reacties

De Belgische staatssecretaris voor privacy Philippe De Backer is een tournee gestart waarbij hij voor de klas jongeren bewust van hun privacy wil maken. "Privacy is voor jongeren vaak een vaag begrip of een ver-van-mijn-bedshow", zegt De Backer tegenover VRT Nieuws.

Hoewel jongeren met technologie opgroeien, moeten ze wel rekening houden met de gevolgen van hun digitale leven. "Als bevoegd staatssecretaris vind ik het mijn taak om jongeren bewust te maken van het belang van hun privacy", aldus De Backer. Tijdens de lessen legt de staatssecretaris aan jongeren uit hoe hun privacy onder druk staat en wat ze kunnen doen om hun privacy te beschermen.

Zo adviseert De Backer in zijn presentatie (pdf) om na te denken voordat men iets online post, sterke wachtwoorden te gebruiken, met de meest recente browser te surfen, de webcam af te plakken, vriendenlijsten aan te maken om te bepalen met wie er welke gegevens worden gedeeld, privacyinstellingen aan te passen en cookies te blokkeren of te verwijderen. Verder wordt er aangeraden om voorzichtig met chat-apps te zijn, zeker als er geen encryptie wordt gebruikt.

Reacties (2)
20-02-2017, 10:23 door Reinder
Een goed initiatief. Goed ook dat het een staatssecretaris zelf is die de eerste stappen zet. Ik kan me zo voorstellen dat die man niet zelf het hele land door kan, maar dat hij zelf het begin maakt lijkt me goed. Jammer alleen dat er over de data-graaiende overheid zelf dan weer niets in staat, het is weer als vanouds het bedrijfsleven naar wie met de vinger gewezen wordt.
20-02-2017, 18:28 door Anoniem
Op zich een goed initiatief, maar het is wel goed voor hem om in de gaten te houden dat veel jongeren misschien geen andere keus hebben dan er de ver van hun bed show van de maken, omdat de collega-ministers van de heer De Backer ijverig bezig zijn awareness valselijk te beschuldigen (de heer Jambon bijvoorbeeld), of het bedrijfsleven toelaten mensen op basis van awareness buiten te sluiten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.