image

Windows 10-instellingen blijven toezichthouders zorgen baren

maandag 20 februari 2017, 20:45 door Redactie, 3 reacties

De Europese privacytoezichthouders verenigd in de Artikel 29-werkgroep blijven zich zorgen maken over de privacyinstellingen van Windows 10. Onder druk van onder andere de Zwitserse privacytoezichthouder FDPIC besloot Microsoft Windows 10 van nieuwe privacyinstellingen te voorzien.

Zo krijgen gebruikers meer informatie over de gegevens die worden verwerkt en moeten gebruikers al tijdens het installatieproces bepalen en toestemming verlenen voor het verwerken en versturen van gegevens. De aanpassingen zullen dit jaar tijdens twee updates voor Windows 10 worden doorgevoerd. De aangekondigde aanpassingen waren reden voor FDPIC om Microsoft niet voor de rechter te slepen.

De Artikel 29-werkgroep had Microsoft ook om uitleg over het verwerken van persoonsgegevens voor verschillende doeleinden gevraagd, waaronder adverteren. "Los van de onderzoeken op nationaal niveau, en zelfs met de voorgestelde aanpassingen aan Windows 10 in acht nemend, blijft de werkgroep zich zorgen maken over het niveau waarop de persoonlijke gegevens van gebruikers worden beschermd", aldus de groep in een verklaring waar Reuters over bericht. Volgens de werkgroep is ondanks het nieuwe installatiescherm voor Windows 10 onduidelijk wanneer gebruikers over het verzamelen van de specifieke data worden ingelicht.

Reacties (3)
20-02-2017, 20:54 door karma4
Oud nieuws... Waar blijven de gelijksoortige acties en aandacht tegen Apple google Facebook redhat Intel dell. De inmenging van de grote It dienstverleners als de feitelijke bestuurders waar ze ingehuurd worden. Het falen van het handhaven van secùrity richtlijnen zoals de nen7510.
20-02-2017, 22:37 door Anoniem
Nogal logisch, enige wat Microsoft heeft gedaan is het een en ander reorganiseren zodat het overzichtelijker wordt. De tracking die je eerst niet kon uitzetten kan je nu nog steeds niet uitzetten.
21-02-2017, 12:28 door Anoniem
Het meest irritante vind ik dat de settings die je kan veranderen na een update doodleuk teruggezet worden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.