image

Microsoft geeft Mexico toegang tot broncode software

zondag 26 februari 2017, 12:15 door Redactie, 0 reacties

Microsoft heeft een overeenkomst met de Mexicaanse overheid gesloten zodat die de broncode van Microsoft-producten mag inspecteren. Het Government Security Program werd in 2003 gelanceerd en moet overheden helpen bij het evalueren van de integriteit van de software die wordt gebruikt.

Verder biedt het programma overheidsinstanties informatie over dreigingen en technische informatie over Microsoft-producten en diensten. Volgens Microsoft gebruiken deelnemers aan het programma de geboden mogelijkheden om meer kennis van Microsofts software te krijgen, bijvoorbeeld voor evaluatie en certificering. Ook kan het programma helpen bij het overstappen op nieuwe besturingssystemen.

Daarnaast heeft Microsoft in Mexico City een centrum geopend dat zich gaat bezighouden met het bestrijden van botnets en cybercrime in Mexico en andere landen in Latijns-Amerika. Het Cybersecurity Engagement Center heeft als hoofddoel het bestrijden van cybercrime, en dan met name het ontmantelen van criminele organisaties die van botnets gebruikmaken. Daarnaast is het centrum een plek waar Microsoft en cybesecurity-experts kunnen samenwerken. Verder fungeert het centrum ook als trainingslocatie voor de autoriteiten en publieke sector.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.