image

IoT-firewall waarschuwt via lampje voor aanvallen

dinsdag 28 februari 2017, 15:37 door Redactie, 9 reacties

Een apparaat dat alle met internet verbonden systemen in een huis beschermt waarschuwt gebruikers via gekleurde lampjes voor aanvallen. Gebruikers kunnen zo via één oogopslag zien of er kwaadaardige activiteit in het netwerk is gedetecteerd. Het apparaat heet de Dojo en is een soort van IoT-firewall.

De Dojo werd al in 2015 aangekondigd, maar zal nu eindelijk worden geleverd. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona demonstreren de ontwikkelaars het apparaat. Eenmaal op een netwerk aangesloten analyseert de Dojo al het verkeer en past hier vervolgens het ingestelde veiligheidsbeleid op toe. In het geval de Dojo een dreiging waarneemt verandert de kleur van het apparaat. Via drie kleuren, rood, geel en groen, wordt de status van het netwerk weergegeven.

Het apparaatje is via een smartphone-app te bedienen. Zo kan netwerkactiviteit via de smartphone-app worden geblokkeerd of toegestaan en worden gebruikers in het geval van een dreiging ook via de app gewaarschuwd. Volgens de ontwikkelaars verzamelt de Dojo geen gebruikersgegevens. Wel worden metadata over het gedrag van het apparaat verzameld en security/privacy-gerelateerde logs.

Het apparaat is bedacht door het Israëlische Dojo Labs, dat vorig jaar door het Britse anti-virusbedrijf BullGuard werd overgenomen. De Dojo zal 199 dollar kosten, inclusief een abonnement van 12 maanden. Hierna zal er 99 dollar per jaar voor het abonnement moeten worden betaald. De Dojo is vanaf april beschikbaar.

Image

Reacties (9)
28-02-2017, 15:44 door Anoniem
leuk, maar nuttig?
toch maar een jaartje wachten op 'security by design' zodat de fabrikanten verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun eigen apparatuur.
28-02-2017, 16:14 door Anoniem
Ik heb al een prima app voor mijn Asus en mijn IOT ding hangt aan een geisoleerd Wifi netwerk.

Stel dat je die DoJO 5 jaar gebruikt ben je dus bijna wel $600 verder
28-02-2017, 16:55 door Anoniem
De Dojo zal 199 dollar kosten, inclusief een abonnement van 12 maanden. Hierna zal er 99 dollar per jaar voor het abonnement moeten worden betaald.
Hoooooooooo, dan zal af en toe een undetected geslaagd hackje in veel gevallen al snel goedkoper zijn...

Verder niet handig voor kleurenblinden, en valt te weinig op.
Ze zouden een voorbeeld moeten nemen aan de TV-spot waarin twee mensen hun huis uit lopen zonder de deur op slot te doen. Zo'n soort alarm zul je niet snel missen. ;-)
28-02-2017, 17:12 door Anoniem
Door Anoniem: leuk, maar nuttig?
toch maar een jaartje wachten op 'security by design' zodat de fabrikanten verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van hun eigen apparatuur.
Gaat niet gebeuren zolang we gebruik maken van programmeertalen als C, C++ en hierop gebaseerde talen zoals Perl, Lua, PHP, SQL, etc. en hierop gebaseerde OS'en zoals Windows, MacOS, Linux en Android. De securitywereld doet niets wat waarom zouden ze de kip met de gouden eieren slachten. De IT-wereld doet ook niets anders hadden we al betere oplossingen gehad dan de patch.
28-02-2017, 17:26 door Anoniem
Leuk, maar de gemiddelde gebruiker die dit nodig heeft, heeft de kennis niet om af te dwingen dat al het verkeer via deze technologische vrind loopt. Ze verwoorden dit ook altijd onder gebruiksgemak.
28-02-2017, 20:52 door Anoniem
Gaat niet gebeuren zolang we gebruik maken van programmeertalen als C, C++ en hierop gebaseerde talen zoals Perl, Lua, PHP, SQL, etc. en hierop gebaseerde OS'en zoals Windows, MacOS, Linux en Android.

Wat zijn de alternatieven? Lisp, SmallTalk?
01-03-2017, 11:27 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 01-03-2017, 11:37
[Verwijderd]
01-03-2017, 12:18 door Killjoy
Door Anoniem: Verder niet handig voor kleurenblinden, en valt te weinig op.

Mwoah, een optie om bij "Groen" niet te laten knipperen, "Geel" langzaam knipperen, "Rood" Stroboscoop knipperen lijkt me niet moeilijk om in te bouwen :)
01-03-2017, 18:18 door Anoniem
Je kunt je natuurlijk afvragen of de veiligheid van je IoT apparaten beter wordt als je nog weer een extra IoT kastje
erbij zet met alweer een app die natuurlijk via de cloud werkt, en ook nog eens bedacht door een Israëlisch bedrijf...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.