image

Amerikaanse senator wil levenslang voor Julian Assange

vrijdag 10 maart 2017, 11:43 door Redactie, 15 reacties

Als het aan de Amerikaanse Republikeinse senator Ben Sasse ligt verdwijnt WikiLeaks-oprichter Julian Assange voor de rest van zijn leven achter de tralies. "Het is onverstandig om op dit specifieke lek te reageren, maar dit is zeker: Julian Assange zou de rest van zijn leven een oranje gevangenispak moeten dragen. Hij is een vijand van de Amerikaanse bevolking en een bondgenoot van Vladimir Putin", aldus Sasse.

Volgens de senator heeft Assange het zijn levenswerk gemaakt om onschuldige levens in gevaar te brengen, despoten te helpen en een vertrouwenscrisis in het Westen aan te wakkeren. Sasse heeft de Amerikaanse minister van Justitie vragen gesteld of Assange de wet heeft gebroken en het ministerie hem actief vervolgt. "Het is verbijsterend dat ik deze vraag aan de regering moet stellen, gezien de evaluatie van de inlichtingendiensten dat WikiLeaks een bekend uithangbord is voor buitenlandse propaganda en Assange een verleden heeft met het in gevaar brengen van Amerikanen door zijn illegale onthullingen."

Image

Reacties (15)
10-03-2017, 12:26 door maboc
That is one way of looking at it.
10-03-2017, 12:36 door Killjoy
Symbool politiek, nutteloos geblaat van die Senator.
Assange is nog nergens voor aangeklaagd, dus is sowieso een veroordeling niet van toepassing.
10-03-2017, 12:43 door Anoniem
Ja we weten het nu wel dat Amerika met de hele wereld in oorlog is, maar dat Rusland het probleem is *kuch* zelfs kleuterjuffen weten dat als een kleuter met de hele klas ruzie krijgt, dat vaak niet aan de rest van die klas ligt.

Het "mooie" is vervolgens dat deze meneer zn gehele redenering ook op de CIA los te laten is. Maarja, die staat aan "zijn" kant he. Schoolvoorbeeld: hoe lever ik hypocriete argumentatie.
10-03-2017, 12:51 door BadAss.Sx - Bijgewerkt: 10-03-2017, 12:52
Van mij mag die senator levenslang ergens in verdwijnen

Bondgenoot van Putin...manmanman...hou eens op met je propaganda. Nog heel ff en ik ga Putin nog lief vinden
10-03-2017, 12:54 door Anoniem
ja zei die er over spreken heeft geen stand van zakken wat IT betreft Julian heeft in deze meer verstand van zakken
eens met Killjoy deze senator is een bla bla man
ik zou zegen wat een zak van een senator ga eerst je huis werk eens doen groentje !
10-03-2017, 13:01 door Anoniem
De gebruikelijke reactie van mensen die op heterdaad betrapt zijn op het in het geniep manipuleren van een halve wereldbevolking. Alles omdraaien en de brenger van het onwelkome nieuws voor eeuwig achter de tralies wensen.
Wie overtreedt hier nu wat? Typisch een "de macht van de sterkste" verhaal.

U bedreigt onze ongebreidelde imperiale machtspositie, dus u moet nu de mond gesnoerd. Activist staat heden gelijk aan volksvijand nr. 1. Wat een neo-nazi-achtigen zijn het daar toch. Net als met de uitspraken van Goebbels destijds met zijn "und dann wird Ihnen das freche Lügenmaul gestopft werden".....
10-03-2017, 13:02 door Anoniem
De Amerikaanse senaat zit vol met idioten, reli gekkies, haviken en corrupte aasgieren. Als je het een beetje volgt dan val je van de ene in de andere verbazing. Er is bijna iedere week wel een gek die wat idioots roept.

http://www.gq.com/story/craziest-politicians
https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2016/07/how-american-politics-went-insane/485570/
http://www.viralnova.com/insane-political-promises/

Dan is onze van der Staay zo gek nog niet :)

http://www.volkskrant.nl/politiek/van-der-staaij-kleine-kans-op-zwangerschap-na-verkrachting~a3307457/
10-03-2017, 13:17 door Ron625
Van mij mag deze senator worden afgevoerd en mag Julian Assange worden voorgedragen voor een Nobel-prijs!
10-03-2017, 13:34 door karma4
Door BadAss.Sx: Van mij mag die senator levenslang ergens in verdwijnen
Bondgenoot van Putin...manmanman...hou eens op met je propaganda. Nog heel ff en ik ga Putin nog lief vinden
En daar hebben we wel een zelfde mening over.
Een graaier die het volk minderwaardig vind. uh... https://www.facebook.com/sassefornebraska/posts/593031420862025
https://www.bloomberg.com/politics/articles/2015-01-06/at-least-six-millionaires-to-take-senate-oaths-tuesday
https://www.washingtonpost.com/blogs/govbeat/wp/2014/05/13/14-things-to-know-about-ben-sasse-nebraskas-next-senator/?utm_term=.416e78e92118
10-03-2017, 13:40 door Anoniem
Als ze eerlijk zijn moeten ze eerst G.W. Bush opsluiten,
bewijs van de twin towers is gelijk afgevoerd naar china.
10-03-2017, 13:55 door Anoniem
Door BadAss.Sx: Van mij mag die senator levenslang ergens in verdwijnen

Bondgenoot van Putin...manmanman...hou eens op met je propaganda. Nog heel ff en ik ga Putin nog lief vinden

Zijn president vindt Putin ook lief. Dus wat is daar dan fout aan?
Putin heeft bovendien met Julian samengewerkt om een kandidaat van zijn partij president te maken.

Peter
10-03-2017, 15:41 door Anoniem
Ja en Russian PissGate is achteraf toch bewezen en men komt daar ook nog over getuigen en alle andere nieuws halen we weg of sneeuwen we onder. En als dat allemaal nog niet helpt, strepen we dat weer door en komen we met een nieuwe geloofwaardiger versie. Is die kandidaat die we niet willen nu nog niet weg? Hinderlijk is dat toch, zeg.

Goed dat we Donald Tusk hebben in Europa, dat is een "kat met hoog aaibaarheidsgehalte'. Ieder vindt hem lief. Dus die laten we verder voorzitteren. Rommelt toch veel beter als met iemand, die overal op let.

Als u er helemaal geen touw meer aan vast kan knopen vanwege de verspreide ongebreidelde desinfo, zijn wij van de gestuurde massa media waar we zijn willen. Trouwens iets anders leest u toch niet via facebook of Google en alles wat ons niet aanstaat wordt bestempeld als 'fake news'. Maar volgens andere posters hier gaan we toch de goeie kant op, hoor!

Die zijn al om.
10-03-2017, 17:41 door Anoniem
Wat heeft Assange nou helemaal gedaan? Het enige wat hij heeft laten zien is dat Amerika een nog betrouwbaardere partner is dan we al dachten. Dat die Aluhoedjes toch gelijk hadden of nee toch niet dat het nog erger is. Misschien is Poetin nog niet zo slecht. Oke zijn waarheid is ook niet altijd de waarheid maar de Amerikaanse waarheid is dat zeker ook niet.
Laten we de NAVO op heffen, het Warschau pakt (grootste gevaar voor de NAVO landen) bestaat ook al niet meer. En wordt het tijd om een sterk en krachtig Europa op te zetten.
Laten we wel wezen als Trump voorstander is van de Brexit en het nog meer uiteenvallen van de EU is het goed voor de VS en dus slecht voor Europa.

Lets make Europe great a can.
Europa first! And Yes Amerika second or third or tenth ...........
10-03-2017, 18:02 door Anoniem
Door Anoniem: De gebruikelijke reactie van mensen die op heterdaad betrapt zijn op het in het geniep manipuleren van een halve wereldbevolking. Alles omdraaien en de brenger van het onwelkome nieuws voor eeuwig achter de tralies wensen.
Wie overtreedt hier nu wat? Typisch een "de macht van de sterkste" verhaal.

U bedreigt onze ongebreidelde imperiale machtspositie, dus u moet nu de mond gesnoerd. Activist staat heden gelijk aan volksvijand nr. 1. Wat een neo-nazi-achtigen zijn het daar toch. Net als met de uitspraken van Goebbels destijds met zijn "und dann wird Ihnen das freche Lügenmaul gestopft werden".....

Als ik het me goed herinner was dat niet Joseph Goebbels, maar 'razende' Roland Freisler (https://www.youtube.com/watch?v=YVHtiW4iVi0)
11-03-2017, 13:17 door Anoniem
@anoniem van 18:02 10-3-2017

Het was wel degelijk (ook) uit een rede van Goebbels uit 1933: http://www.emersonkent.com/speeches/das_deutsche_volk_vorrede_goebbels.htm

Maar jouw opmerking komt omdat ik het niet letterlijk aanhaalde als: " Einmal wird unsere Geduld zu Ende sein, und dann wird den Juden das freche Lügenmaul gestopft werden.". Roland Freisler putte waarschijnlijk uit hetzelfde script van hetzelfde Propaganda Ministerium

Hoe moeilijk het overigens is om de geschiedenis te interpreteren, blijkt wel als we ons weer terug verplaatsen in de tijd dat we als kleine toeschouwertjes van een poppenkastspel genoten. Er zo in opgaand, zagen we nog nauwelijks bewust de bewegingen van de gehandschoende hand en het kruishout (meestal aan het oog ontrokken) noch de draadjes waaraan de poppen bewogen. Observeer het maar eens wat er op een kleuterschool gebeurt of met de kinderen bij de poppenkast aan de Coolsingel of op de Dam.

Mischien kon een enkel kind zich losmaken van de tijdelijke betovering en vaststellen wat er echt gebeurde, maar de rest liet zich betoveren zoals dat hoorde bij kinderen van die leeftijd.. En naar analogie gesproken bij de gemiddelde wereldburger met de rattenvangers en poppenkastspelers van heden gebeurt meestal hetzelfde.

Achteraf weten nog maar weinigen hoe de geschiedenis overal aangestuurd werd door dezelfde gehandschoende handen met dezelfde kruishoutjes en touwtjes. Zowel het revanchisme tegen de Tsaar van het communisme vanaf 1917 en het later door hen aangestuurde nazisme in Duitsland kwam uit de koker van dezelfde Amerikaanse Oostkust Elite.

Alleen ontsprongen dezen steeds de dans en werden niet in Neurenberg veroordeeld voor hun collaboratie en meefinancieren en verdienen aan o.a slavenarbeid der verdoemden tijdens het Naziregiem en de vervolgingen van voor de oorlog onder Stalin en de strijd tegen het Nazisme later (gebroeders Koch). Achteraf wordt het pas duidelijk dat de tanks aan weerszijden eigenlijk van dezelfde produktiebanden rolden (Ford).

Nu weer is het moeilijk de werkelijke aansturenden van de huidige ellende voor de gewone man aan weerskanten van de grote oceanen te ontwaren. Als betoverde kleuters tasten ze/we in het duister over wat ons bedreigt. Wie daarvan niet ontwaakt en niets leert is gedoemd zo'n geschiedenis steeds opnieuw weer te herhalen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.