image

Ziekenhuis VS lekt e-mailadres patiënten via cc-blunder

maandag 20 maart 2017, 09:48 door Redactie, 5 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis heeft door een e-mailblunder het e-mailadres van meer dan 1400 kankerpatiënten gelekt. Een werknemer van het Houston Methodist Cancer Center stuurde een e-mail naar de patiënten waarin om aanvullende informatie werd gevraagd.

In plaats van de bcc-optie te gebruiken plaatste de werknemer de 1417 e-mailadressen in het cc-veld, waardoor ze voor alle ontvangers zichtbaar waren. Volgens het ziekenhuis, dat de e-mails nog probeerde terug te roepen, is het gebruik van de cc-functie bij dit soort e-mails tegen de regels. De e-mail zou geen verdere persoonlijke informatie bevatten. Vanwege het incident wordt er naar technische oplossingen gekeken om herhaling te voorkomen en is al het verantwoordelijke personeel opnieuw getraind, zo meldt de Houston Chronicle.

Reacties (5)
20-03-2017, 13:25 door karma4
Je moet zoiets niet van handmatige handelingen laten afhangen. Een marketingmail/spam benadering is zelfs technisch nog beter.
20-03-2017, 13:38 door Anoniem
Altijd een apart e-mailaccount gebruiken voor medische zaken en gebruik een adres waaruit je naam niet valt te herleiden.
20-03-2017, 21:35 door Anoniem
Door karma4: Je moet zoiets niet van handmatige handelingen laten afhangen. Een marketingmail/spam benadering is zelfs technisch nog beter.
De geautomatigeerde versie kan idd helpen, ik vrees dat tot dusver hier de menselijke variant (een grote mailinglist) is gebruikt :p
21-03-2017, 08:53 door Anoniem
Wat denken we ervan door CC gewoon te verwijderen uit de gehele email opzetting en BCC standaard open te stellen?
21-03-2017, 10:41 door Anoniem
Door Anoniem: Wat denken we ervan door CC gewoon te verwijderen uit de gehele email opzetting en BCC standaard open te stellen?

In onze organisatie zijn er ook mensen die erg negatief over BCC denken, omdat ze het teveel vinden lijken op stiekem meeluisteren. Dus ik gebruik zelden BCC, omdat ik niet eerst iedereen ga vragen of ze principieel tegen BCC mailtjes zijn en of ze ze dan wel willen openen als ze van mij zijn omdat ik... enfin.

Misschien moet er ook wat positiever over BCC gecommuniceerd worden.

En overigens krijg je van allerlei kanten uitgebreide groepmails met CC. Ik heb het een beetje opgegeven daarop te reageren. Soms is het ook wel handig om de emailadressen van de ouders van alle leerlingen te hebben...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.