image

Google: Meer kans op blikseminslag dan Android-ransomware

woensdag 29 maart 2017, 11:09 door Redactie, 2 reacties

Mensen hebben meer kans om twee keer in hun leven door de bliksem te worden getroffen dan dat ze met Android-ransomware te maken krijgen, zo stelt Google. Kwaadaardige apps die gegevens versleutelen of de smartphone vergrendelen bestaan al enkele jaren, maar zijn nog steeds zeer bijzonder.

Minder dan 0,00001 procent van alle installaties van Google Play sinds 2015 bevatte ransomware en bij bronnen buiten Google Play was dit minder dan .01 procent. Volgens Jason Woloz van Google is de kans dan ook groter dat mensen twee keer in hun leven het slachtoffer van een blikseminslag worden. Woloz stelt dat Google een streng beleid hanteert om te voorkomen dat apps in Google Play ransomware bevatten.

Daarnaast zijn er in Android 7.0 Nougat verschillende maatregelen tegen ransomware toegevoegd. Zo kan ransomware op toestellen waar een pincode is ingesteld deze pincode niet meer wijzigen en zo het toestel vergrendelen. Ook kunnen apps niet meer zien welke andere apps actief zijn om hier misbruik van te maken. Woloz merkt op dat ook gebruikers verschillende dingen kunnen doen om hun toestel tegen ransomware te beschermen, zoals alleen het downloaden vanuit betrouwbare bronnen zoals Google Play, ervoor zorgen dat Verify Apps staat ingeschakeld en beveiligingsupdates installeren zodra die beschikbaar zijn.

In het geval een toestel toch met ransomware besmet raakt hebben gebruikers verschillende opties om de infectie ongedaan te maken, zoals het starten in veilige modus of het terugzetten van de fabrieksinstellingen. "Ransomware op Android is bijzonder zeldzaam. We hebben allerlei nieuwe beveiligingsmaatregelen aan Nougat toegevoegd en we verbeteren de beveiliging die al aanwezig is. Deze maatregelen in combinatie met het opletten welke apps je downloadt, zorgt ervoor dat je toestel veilig blijft", besluit Woloz.

Reacties (2)
29-03-2017, 16:51 door Anoniem
Mits je Nougat draait en alleen via Google play je apps verkrijgt.

Kans op lightning strikes (in US):
1:280.000 (http://www.lightningsafety.com/nlsi_pls/probability.html)
1:1.000.000 (http://discovertheodds.com/what-are-the-odds-of-being-struck-by-lightning/)

Number of Android phones sold worldwide
1.675.450.000 (http://www.statisticbrain.com/android-phone-statistics/)

Percentage Android phones met de laatste updates
1.2% (https://www.scmagazineuk.com/only-12-of-android-phones-have-the-most-up-to-date-version-of-the-os/article/640878/)

woohoo.

Data op telefoon onbruikbaar op telefoon bij blikseminslag. Veel.
29-03-2017, 19:44 door Anoniem
Google bewijst het! Met een android telefoon rondlopen trekt blikseminslagen aan!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.