image

Duitse Bondsdag aangevallen via gehackte website

woensdag 29 maart 2017, 16:30 door Redactie, 0 reacties

Eerder dit jaar zijn systemen van de Duitse Bondsdag via een gehackte website aangevallen, maar er is geen malware aangetroffen, zo meldt het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het BSI houdt zich bezig met de beveiliging van de Duitse overheid. Eerder dit jaar werd er verdacht verkeer op het netwerk van de Bondsdag waargenomen. Verder onderzoek wees uit dat aanvallers de website van Jerusalem Post hadden gehackt en voorzien van kwaadaardige code. Die code wees naar een "schadelijke derde site", aldus het BSI. Er zou echter geen malware zijn geïnstalleerd. Volgens BSI-directeur Arne Schönbohm komen aanvallen via gehackte websites en besmette advertenties geregeld voor.

Om tegen dergelijke aanvallen te beschermen zijn overheidsnetwerken voorzien van beveiligingsmaatregelen die uitgaand verkeer naar besmette websites en kwaadaardige servers blokkeren. De maatregel zou in de eerste helft van vorig jaar 3600 pogingen hebben geblokkeerd waarbij werd geprobeerd om verbinding met kwaadaardige servers of code te maken. Het BSI reageerde op berichtgeving van Süddeutsche Zeitung dat over de aanval op de Bondsdag berichtte.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.