image

Albert Heijn start proef met slimme koelkastmagneet

donderdag 13 april 2017, 11:52 door Redactie, 24 reacties

Albert Heijn gaat als eerste supermarktketen in Nederland een test doen met de slimme koelkastmagneet Hiku, die met het wifi-thuisnetwerk is verbonden en over een microfoon en barcodescanner beschikt, zo heeft de grootgrutter vandaag via de eigen website bekendgemaakt.

Door boodschappen via de microfoon in te spreken of producten via de barcodescanner te scannen worden ze automatisch toegevoegd aan het boodschappenlijstje in de Appie app en op ah.nl. Klanten kunnen vervolgens met dit lijstje naar de winkel of de producten in één klik toevoegen aan hun bestelling. Albert Heijn zoekt nu tweehonderd klanten die de Hiku willen testen. Zij ontvangen kosteloos de koelkastmagneet om die gedurende twee maanden te proberen. In onder andere de Verenigde Staten en Frankrijk wordt de Hiku al door supermarkten aangeboden.

Image

Reacties (24)
13-04-2017, 12:04 door Anoniem
Voor de fijn-proef-erts

ahatja, wat kan hier nou misgaan.........................

Maar gelijk op die die slimme vibrator clippen?
Moet er alleen nog een slimme bonus-oplossing gevonden worden voor het misgelopen kijk en luister geld.

https://www.security.nl/posting/509638/Lek+in+slimme+vibrator+laat+aanvaller+live+meekijken
13-04-2017, 12:44 door Anoniem
Leuk speeltje voor de kids.

Bliep... Snoepjes. Bliep... Koekjes. Bliep... Nog meer snoepjes!
13-04-2017, 13:09 door Anoniem
Slimme koelkasten, slimme meters, slimme wasmachines, slimme ovens etc. Eigenlijk helemaal niet zo slim om deze troep te installeren. Ik bedoel, je kan toch zelf wel denken en actie ondernemen waar nodig???
13-04-2017, 13:22 door Anoniem
Lijkt erg op de Amazon Dash buttons: https://www.amazon.com/Dash-Buttons/b?ie=UTF8&node=10667898011
Ik zie de meerwaarde er wel in als het online boodschappen doen meer gemeengoed wordt. Alleen al de tijd en benzinekosten die ik daar jaarlijks mee kan besparen...
13-04-2017, 13:50 door spatieman
hey gast
je eet wel heel erg veel kaas, je weet hoe vet dit is..
je moet meer melk drinken, ik bestel alvast 5 liter voor je...
kuch..
13-04-2017, 14:11 door PietdeVries - Bijgewerkt: 13-04-2017, 14:13
Door spatieman: hey gast
je eet wel heel erg veel kaas, je weet hoe vet dit is.. je moet meer melk drinken, ik bestel alvast 5 liter voor je...
Tja - AH weet natuurlijk allang hoeveel kaas jij eet, want je scant je bonuskaart voor de korting elke keer dat je daar boodschappen doet.
kuch..
Oh - bestel dan meteen wat hoestpastilles mee!

Iets meer on-topic: de Amazon Dash button inderdaad! Maar dan meer generiek, als ik het goed heb had je daar per button een product. En best handig inderdaad, want jij kan je wel herinneren dat de hagelslag op is, maar weet je vriend dat ook? En weet hij het ook nog op het moment dat 'ie in de winkel staat? Maar goed - AH wint hier natuurlijk bij door klantenbinding en meer omzet...
door Anoniem Ik zie de meerwaarde er wel in als het online boodschappen doen meer gemeengoed wordt. Alleen al de tijd en benzinekosten die ik daar jaarlijks mee kan besparen...
Die benzine die je met jouw auto bespaart, wordt natuurlijk alsnog verstookt door de bestelbus van de AH. En die wordt betaald door -inderdaad- de klant
13-04-2017, 14:14 door TheKeymaker
Dit gaan ze waarschijnlijk inzetten om de bevoorraading van de winkels te optimaliseren en uiteraard data verkopen aan derden. Geen slimme koelkastmagneet, maar slimme kruidenier en domme consument.
13-04-2017, 14:16 door Anoniem
Een paar jaar geleden al wisten Internet Service Providers je al mede te delen dat zij wel wisten
wat jij nodig zou hebben in huis qua snelheid,breedbante,hotspots,je wifi-netwerk delen met de buren,
met als geruststellende optie een zogenaamde betunneling-beveiliging,
en verbindingen met alle devices die je in huis hebt noem maar op.

Een ISP die steeds verder je huis binnen-dringt,en weet te vertellen,en wil bepalen wat goed voor jou is.

De supermarkten krijgen nu dus ook hun zin,dus simpel gezegd,ze staan al met hun voet in je huis door
middel van een wifi-magneetje,i.c.m een ah app,allemaal leuk en makkelijk,maar het gaat steeds een stapje verder.

Vergeet niet dat Ah-in het verleden gegevens van mensen via de bonus-kaart gedeeld heb,met overheids-instellingen
zoals het UWV bijstand,of zorgverzekeraars.

Dus zij zouden nu ook kunnen weten waneer je koelkast leeg is,en wat je er allemaal in hebt zitten.

The Matrix
13-04-2017, 14:23 door Anoniem
Het begint meer en meer duidelijk te worden dat er een nieuwe tweedeling in de samenleving gaat ontstaan: de mensen
die profiteren van de nieuwe technische ontwikkelingen en de aan hen verleende service zien verbeteren doordat die
steeds meer op maat gemaakt wordt, den de zure reaguurders op security.nl die het allemaal maar niks vinden en
er niet aan mee willen doen omdat er wellicht ergens een getalletje waarvan zij vinden dat het op hen betrekking heeft
in handen komt van iemand die ze van kwade bedoelingen verdenken....
13-04-2017, 14:39 door FSF-Moses
Wat is er eigenlijk mis het het papieren boodschappenbriefje? Ik gebruik dat nog steeds en dat bevalt me prima.
13-04-2017, 14:40 door Anoniem
Nog even en de grootgrutter kan zijn winkelketens sluiten....
Dan kan hij ZZP-ers inhuren met een SRV wagen zodat alle boodschappen netjes thuis worden afgeleverd....
Oude tijden gaan herleven :-)
13-04-2017, 14:56 door Anoniem
Door FSF-Moses: Wat is er eigenlijk mis het het papieren boodschappenbriefje? Ik gebruik dat nog steeds en dat bevalt me prima.

daar is ook niks mis mee
voordelen of het gemakkelijke van de appie van AH bv is dat je de boodschappen op volgorde kan sorteren aangeven welke winkel en deze de looproute in de winkel voor je aangeeft ook het wegstrepen door erop de klikken als je het product in je wagen hebt gedaan dus geen pen nodig ;)
13-04-2017, 15:14 door Anoniem
Leuke gadget, ik wil er wel een voor het museum. Dan toon ik die naast de mislukte vingerafdruk experimenten van Appie...
13-04-2017, 15:58 door Anoniem
En binnen een jaar lekken alle gegevens van 6 miljoen(?) appie-shoppers. Toppie
13-04-2017, 16:46 door Anoniem
Met dank aan hun twitter https://twitter.com/albertheijn/status/852512924312752133 hebben we publieke statistieken van de interesse op http://bit.ly/2oC9Vjp+. Als de privacy van het apparaatje zo goed in elkaar zit als deze campagne dan wil ik er wel eentje testen :P.
13-04-2017, 17:25 door Anoniem
Gelukkig is er ook nooit iets uitverkocht...
Wat gaat die app dan doen? Je hebt nog geen brood. Terug naar de brood afdeling. Terug. TERUG!!!

Zijn wij straks slaaf van onze "handige" apparaten?
13-04-2017, 18:18 door FSF-Moses
Door Anoniem:
daar is ook niks mis mee
voordelen of het gemakkelijke van de appie van AH bv is dat je de boodschappen op volgorde kan sorteren aangeven welke winkel en deze de looproute in de winkel voor je aangeeft ook het wegstrepen door erop de klikken als je het product in je wagen hebt gedaan dus geen pen nodig ;)

Ahh, gemak dient de mens dus. Zelf niet hoeven na te denken enzo. Nu heb ik wel dat briefje maar ik hoef niets weg te strepen. Ik kan mij (nog wel) herinneren wat ik in het karretje zet. Nu kom ik overigens zelf haast nooit bij de AH maar het zal vast wel handig zijn voor den luien mensch onder ons ;-)

Maar nog steeds heb ik geen idee waarom alles in huis uiteindelijk zogenaamd slim en aan internet gekoppeld moet zijn. Het lijkt allemaal zo handig (zoals velen beweren) maar ik denk er het mijne van. Het grootste voordeel zal waarschijnlijk niet bij de consument maar bij de grootgrutter (en eventuele andere derde partijen) liggen en dan heb ik nog niet eens over het lekken van al die gegevens waar Anoniem om 15:58 het al over had.

Ik blijf wel lekker ouderwets met een handgeschreven vodje rondhobbelen in de supermarkt en zonder dan 'handige ding' mee te zeulen...
13-04-2017, 23:41 door Anoniem
Handig dingetje.

Maar ik sla wel over, kom sowieso niet zo vaak bij AH, beetje duur enzo.
14-04-2017, 00:44 door Anoniem
Handig ook voor de veiligheidsdiensten om fundamentalisten allerlei aard te onderscheiden die zich met speciale leefregels onderscheiden, of voor ziekenfondsen om therapie-ontrouwe cliënten een hoger eigen risico door te kunnen rekenen - alhoewel dat vaak aan AH zelf te verwijten valt gezien hun neiging goedkope vetten, overdadige hoeveelheden gemodificeerd maïszetmeel, wijnextracten, suikers en zout toe te voegen, maar dat moeten we kennelijk door de barcode heen zien? Na AH volgt natuurlijk Gall & Gall (en wee de geheelonthouder: automatisch verdacht als mogelijke moslimterrorist!) en Etos, dat nu al hinderlijk op de stoel van je huisarts gaat zitten als je mulltivitamines of jodiumhoudende zeep komt aanschaffen en je je moet verdedigen bij zo'n winkelmuts dat je echt wel weet dat er zoiets als overdosering, smetvrees en immunisering bestaat. De opsporing van in de ogen van AH scheve eetgewoonten omdat je ook bij concurrenten winkelt of Jetta's moestuinpaternalisme letterlijk opvolgt: straks bemoeit iedereen zich met wat er kennelijk achter je doordeur gebeurt en niet past in andermans tunnelvisie. De roman "A brave new world" van Aldous Huxley zou de ogen moeten openen, ach, wie leest er nog maatschappijkritische boeken en durft dwars te gaan liggen?
14-04-2017, 09:03 door FSF-Moses
Mee eens met wat om 00:44 door Anoniem wordt geschreven. Het was me iets te veel werk om dat te schrijven maar hij slaat de spijker precies op de kop. Wellicht is het nu nog niet aan de orde maar dat het gaat gebeuren? Ik denk van wel.

Ik wil nu niet meteen beweren dat ik een aluminium hoedje heb gevouwen en dat inmiddels draag maar ik hou er wel degelijk rekening mee dat derden, inclusief de diverse (semi-)overheden, hier schandelijk misbruik van kunnen gaan maken.

Hetzelfde geld voor dat eeuwige gezeur over pinnen/dippen in de winkels. Ik betaal nog steeds zo veel mogelijk met contant geld, niet alleen omdat het diezelfde derden geen flikker aangaat waar ik wat ik waar koop maar ook dat ik precies weet wat ik aan geld bij me heb zodat ik een door mijzelf vastgesteld budget niet overschrijd en daardoor ook nog eens flink kan sparen doordat ik geen overbodige zooi koop die ik helemaal niet nodig heb.

En zo zijn er vast wel meer zaken waar derden geen flikker mee te maken hebben maar helaas zien velen dit soort zaken als een gemak en bevorderd dit de algemene luiheid die daar door voortschrijdt zonder er over na te denken wat de eventueel nadelige gevolgen daarvan kunnen zijn.

Helaas moet ik in mijn directe omgeving steeds vaker constateren dat veiligheid steeds gemakkelijker aan de kant wordt geschoven voor gemak en luiheid... erg jammer.
14-04-2017, 12:26 door Anoniem
De testers krijgen de hiku gratis? Ik verwacht dat iedereen die het wil dat ding gratis krijgt. Het is toch gewoon een vorm van klantenbinding, zoals de bonuskaart? Die is ook gratis. Als je toevallig iets bij Jumbo hebt gekocht en je scant de barcode, dwingt de hiku je de volgende keer zo'n beetje om naar AH te gaan om het te kopen. Het staat namelijk op de AH boodschappenlijst.

Maarja, dat is net als die Vodafone (?) GSM basestation die je kunt kopen of huren. Doordat jij die thuis hebt staan, handelt Vodafoon meer telefoontjes af en verdienen ze dus meer. Ondertussen moet je er ook nog voor betalen. De eerste keer dat ik een bedrag bij dat ding zag staan, dacht ik echt dat een gebruiker dat kreeg om zo'n ding bij hem thuis te plaatsen. Want Vodafone gebruikt bovendien ook nog eens je eigen internet, waardoor je daar ook op inlevert.

Wel slim:
1) Zorg voor slechte dekking.
2) Laat de klant betalen voor het verbeteren van de dekking.
3) Laat de klant ook voor de verbinding betalen.
4) Handelmeer telefoontjes af, zodat je inkomsten nog verder stijgen.

Dit is een win-win situatie voor de bedrijven.

Peter
14-04-2017, 13:38 door Anoniem
Inlichtingendiensten willen een achterdeur ingebouwd in deze magneet, zodat dat het afluisteren bemakkelijkt. Dan hoeven ze ook geen dure microfoontjes meer aan te brengen, simpel de microfoon op de koelkast inschakelen en opnemen maar.
16-04-2017, 10:17 door Anoniem


Vergeet niet dat Ah-in het verleden gegevens van mensen via de bonus-kaart gedeeld heb,met overheids-instellingen
zoals het UWV bijstand,of zorgverzekeraars.

The Matrix

Wat een stemmingmakerij.

Wat betreft uitkeringen en aanverwant:

https://www.nrc.nl/nieuws/2014/01/15/uitkering-verloren-door-te-veel-biefstuk-1335020-a943206

Uitermate onwaarschijnlijk dus.

Zorgverzekeraars hebben de informatie gevraagd/geëist van AH, maar niet gekregen..
16-04-2017, 12:44 door GerBNL
Door Anoniem:

Wat een stemmingmakerij.
...
Zorgverzekeraars hebben de informatie gevraagd/geëist van AH, maar niet gekregen..
Toch niet hoor, ooit van desensibilisatie gehoord? Over een poosje proberen ze het gewoon weer, en nog een keer, en desnoods nog een keer. De weerstand zal verslappen, die banken en verzekeraars hebben de tijd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.