image

Servicesite witgoedgigant Hotpoint verspreidt malware

dinsdag 18 april 2017, 09:35 door Redactie, 1 reacties

Een aanvaller heeft de officiële servicesite van de witgoedgigant Hotpoint gehackt en gebruikt die om malware te verspreiden. Via de website kunnen klanten hun producten registreren of een reparatie aanvragen. Aan de website is kwaadaardige JavaScriptcode toegevoegd die bezoekers naar dubieuze websites doorstuurt, zo meldt internetbedrijf Netcraft.

Zo krijgen sommige bezoekers een malafide Java-updatepagina te zien die stelt dat de aangeboden Java-update moet worden geïnstalleerd. In werkelijkheid gaat het echter om malware. Ook worden er allerlei enquêtepagina's geladen. Volgens onderzoeker Paul Mutton heeft de aanvaller het juiste moment gekozen, aangezien veel mensen rond pasen vrij zijn en de kwaadaardige code daardoor langer actief kan zijn voordat die wordt verwijderd. Hoe de aanvaller toegang heeft gekregen is onbekend. Of Netcraft Hotpoint heeft gewaarschuwd is onduidelijk. De website in kwestie draait op WordPress. Google waarschuwt nog steeds dat de website is gehackt.

Image

Reacties (1)
18-04-2017, 22:55 door Anoniem
Nu ken ik deze witgoed leverancier niet en lijkt het niet Nederlands.
Sites worden wel vaker defaced (recent nog 3 sites gezien op een NL server van 3 kleine MKB websites, ook wordpress toevallig), dus het nieuws zit hem dan denk ik in dat zogenaamd Java wordt aangeboden?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.