image

Kali Linux 2017.1 is verschenen

woensdag 26 april 2017, 11:59 door Redactie, 6 reacties

Er is een nieuwe versie verschenen van Linux-distributie Kali Linux. De nieuwe release Kali Linux 2017.1 biedt betere ondersteuning voor hardware en cloudaanbieders AWS en Microsoft Azure. Nieuw in Kali is ondersteuning voor de draadloze chipset RTL8812AU. Dit is handig omdat deze chipset wifi-protocol 802.11AC ondersteunt dat weer goed gebruikt kan worden met allerlei wifi- gerelateerde aanvallen.

Ook wordt GPU cracking gemakkelijker met de nieuwe Kali-versie. Het installeren van grafische drivers en tools zoals Hashcat en Pyrit geven gebruikers hiervoor meer mogelijkheden, aldus de Kali-website.

De ontwikkelaars zeggen met Kali 2017.1 tegemoet te willen komen aan de wensen van veel gebruikers en daarom is de nieuwe software voorzien van images voor Amazon Web Services en Microsoft Azure te leveren. Hiermee kunnen gebruikers eenvoudiger wachtwoorden kraken vanuit de cloud.

Tot slot is Kali voorzien van een voorgeïnstalleerde versie van Open VAS 9. De nieuwe Kali is te downloaden vanaf de website Kali.org.

Reacties (6)
26-04-2017, 16:49 door Anoniem
Ik dacht juist te lezen dat OpenVAS juist niet standaard geinstalleerd is:

"We still do not include OpenVAS in the default Kali release due to its large footprint, but OpenVAS can easily be downloaded and installed using the following commands...."
27-04-2017, 23:13 door Anoniem
De internetbeveiligingssector is een van de meest dubieuze private sectoren aller tijden. Deze software faciliteert criminaliteit en tegelijkertijd zeggen hackers die pretenderen ethiek in hun blazoen te voeren diezelfde software nodig te hebben om kwetsbaarheden bloot te leggen om vervolgens eindgebruikers tegen te beschermen. Het is als de maffia die beschermingsgeld komen aftroggelen om jezelf tegen diezelfde maffia te laten beschermen. En dan moet je dus niet gaan klagen dat men ethische hackers en ICT-beveiligingsexperts wil vervangen door zelflerende beveiligingssoftware, die overigens door ICT-experts wel gewoon geprogrammeerd en gemonitord moet worden. Als ik de mogelijkheden van Kali Linux lees doe ik wel binnenkort WiFi de deur uit: mij te kwetsbaar!
28-04-2017, 12:46 door Anoniem
Door Anoniem: De internetbeveiligingssector is een van de meest dubieuze private sectoren aller tijden. Deze software faciliteert criminaliteit en tegelijkertijd zeggen hackers die pretenderen ethiek in hun blazoen te voeren diezelfde software nodig te hebben om kwetsbaarheden bloot te leggen om vervolgens eindgebruikers tegen te beschermen. Het is als de maffia die beschermingsgeld komen aftroggelen om jezelf tegen diezelfde maffia te laten beschermen. En dan moet je dus niet gaan klagen dat men ethische hackers en ICT-beveiligingsexperts wil vervangen door zelflerende beveiligingssoftware, die overigens door ICT-experts wel gewoon geprogrammeerd en gemonitord moet worden. Als ik de mogelijkheden van Kali Linux lees doe ik wel binnenkort WiFi de deur uit: mij te kwetsbaar!
als wij hacken hebben we dezelfde tools nodig als de bad guys. Een OS met 90% van die tools igebouwd bespaart gewoon een hele hoop tijd.
28-04-2017, 13:33 door Anoniem
De internetbeveiligingssector is een van de meest dubieuze private sectoren aller tijden.
Als de rest van de wereld morgen stopt met het schrijven van crap code dan hebben wij overmorgen niks meer in de pap te brokkelen. InfoSec is slechts het gevolg van het probleem van inferieure code.
29-04-2017, 07:44 door Anoniem
Door Anoniem:
Als de rest van de wereld morgen stopt met het schrijven van crap code dan hebben wij overmorgen niks meer in de pap te brokkelen. InfoSec is slechts het gevolg van het probleem van inferieure code.

Dat is wel erg kort door de bocht.Programmeren is (nog) mensenwerk. Als je een bijbel drukt, of een encyclopedie, dan zitten daar ook altijd een paar drukfoutjes/spelfoutjes/syntaxfoutjes/onwaarheden in. (om maar wat dikke boeken te noemen) En dat is qua hoeveelheid informatie nog peanuts vergeleken bij de code die nodig is om een compleet OS te draaien. En daar komt nog bij dat het een dynamisch geheel is. Netjes coderen is zeker belangrijk, maar het is een illusie dat je daarmee een bugvrij systeem kan maken.
10-07-2017, 01:38 door Anoniem
Door Rien Anoniem: De internetbeveiligingssector is een van de meest dubieuze private sectoren aller tijden. Deze software faciliteert criminaliteit en tegelijkertijd zeggen hackers die pretenderen ethiek in hun blazoen te voeren diezelfde software nodig te hebben om kwetsbaarheden bloot te leggen om vervolgens eindgebruikers tegen te beschermen. Het is als de maffia die beschermingsgeld komen aftroggelen om jezelf tegen diezelfde maffia te laten beschermen. En dan moet je dus niet gaan klagen dat men ethische hackers en ICT-beveiligingsexperts wil vervangen door zelflerende beveiligingssoftware, die overigens door ICT-experts wel gewoon geprogrammeerd en gemonitord moet worden. Als ik de mogelijkheden van Kali Linux lees doe ik wel binnenkort WiFi de deur uit: mij te kwetsbaar!

Alles is te breken mits de beloning het waard is versus de investering qua tijd, geld en middelen om in te breken, wat is er niet dubieus ? de Nederlandse staat maakt zonder toestemming een natuurlijk persoon voor iedere pasgeborene die opgenomen wordt in de GBA waardoor hij.zij garant staat voor de staatschuld.

Helaas zijn er veel problemen, gelukkig zijn er specialisten die deze problemen vroegtijdig kunnen ontdekken en de mate waarin men risico loopt verminderen. Het is natuurlijk erg kort door de bocht om te simpelweg te zeggen dat het mafia praktijken zijn, wat is een deurwaarder dan in jouw ogen ? een goed heilig man ?
Wat als zijn kinderen hem vragen wat hij doet op zijn werk en hij als antwoord moet geven "ik maak de levens kapot van kwetsbare mensen door hen financieel te ruineren "

Ja inderdaad, het is beter om mensen te vervangen met machines waardoor zij mogelijk met hun gezin op straat komen te staan omdat de vaste lasten betaald moeten worden, eten gekocht moet worden. Raad eens wie er in de ochtend klaar staat om dit gezin op straat te zetten....

Ik bespeur bij jouw een uitmuntend inzicht waardoor jij in staat bent om zeer tactvol, rationeel kunt beredeneren, uiteraard wordt deze traktatie an sich afgemaakt door een stuk menselijk wat als een kers op de taart staat en het geheel af maakt..

Ja kali Linux is gewoon een operating system waarin software pakketten zitten die ingezet kunnen worden voor het plegen van misdaden of om misdaden te voorkomen, jij kan toch ook bij de benzinepomp een jerrycan voltanken met ongelood 95 ?
Of jij het nou in de autotank gooit later of bij iemand door de brievenbus heen giet en het in de brand steekt... dat is aan jou.

Gooi gerust de wifi de deur uit, zonder dat jij het weet heb jij inmiddels allang jouw informatie blootgesteld aan miljoenen services en ik durf te wedden dat er ook van jou ergens op de wereld een record is opgeslagen waarin alles staat van jou, je wensen, angsten, sociale contacten, medische gegevens.. enzovoort enzovoort. Deze kunnen bedrijven inkopen voor een habbekrats en gebruiken om producten of services te verkopen aan jou of om jouw opinie te manipuleren.

Alleen al door gebruik te maken van deze site ga jij akkoord met de voorwaarden die jij niet gelezen hebt, wie weet staat er wel in dat jij jouw eerstgeboren kind met offeren aan het management van deze site...

Ik zou maar emigreren naar Amerika om jezelf aan te sluiten bij de amish, gezellig met een huifkar rondrijden enzovoort.
Regressie is progressie zullen wij maar zeggen, niet waar ?

Het is beter om juist tijd en energie te investeren in de ontwikkelingen en technologieen dan het de rug toe te keren.
Het grootste probleem waarmee de mens geconfronteerd wordt is het feit dat men technologie adopteert zonder deze doorgrond te hebben, hierdoor loopt men enorm veel risico's

By the way... diezelfde onnozelheid is al zo oud als de weg naar Rome en de mens tuint iedere keer weer in dezelfde valkuil, waar 500.000 jaar evolutie wel niet voor staat he ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.