image

Trump: Lastig om te zeggen wie Democratische Partij hackte

maandag 1 mei 2017, 10:14 door Redactie, 2 reacties

Het is erg lastig om te zeggen wie de Democratische Partij in de Verenigde Staten hackte en er zo voor zorgde dat er allerlei vertrouwelijke documenten en e-mails op straat kwamen te liggen, zo heeft de Amerikaanse president Donald Trump in een interview met CBS 60 Minutes laten weten.

Trump kreeg een vraag over Russische bemoeienis bij de afgelopen presidentsverkiezingen. De Amerikaanse president noemde dit eerder nog nepnieuws en een excuus van de Democraten voor een "verschrikkelijke presidentscampagne", maar stelde nu dat hij het niet weet. De FBI mocht namelijk niet alle gegevens op de servers van de Democratische Partij bekijken merkte hij op.

Daarnaast ging Trump in op de hack zelf. "Als je een hacker niet op heterdaad betrapt, is het erg lastig om te zeggen wie het heeft gedaan. Dat gezegd hebbende kan ik me vinden in Rusland. Maar het kon ook China zijn, of allerlei andere verschillende groepen." Eerder stelden Amerikaanse inlichtingendiensten nog dat Rusland verantwoordelijk voor de hack van de Democratische Partij was.

Reacties (2)
01-05-2017, 19:15 door Anoniem
Een IP adres zegt tegenwoordig niets meer. Dat geldt dus ook voor bewijs in de rechtbank. Je kunt in principe geen onderscheid maken tussen persoon en computer. En die laatste in de bak zetten is zinloos.

Het opzettelijk lek houden van infrastructuur en software geeft criminelen zo wel een makkelijk excuus.
02-05-2017, 15:35 door Anoniem
Door Anoniem: Een IP adres zegt tegenwoordig niets meer. Dat geldt dus ook voor bewijs in de rechtbank. Je kunt in principe geen onderscheid maken tussen persoon en computer. En die laatste in de bak zetten is zinloos.

Het opzettelijk lek houden van infrastructuur en software geeft criminelen zo wel een makkelijk excuus.

Een IP adres is ook niet hetgene wat hackers identificeert naar afkomst. Vaak zijn er andere indicators die wijzen op een methodiek en hackersgroep. In Rusland zijn enkele hackersgroepen actief die elk hun eigen unieke werkwijze hebben en respectievelijk sporen achterlaten.

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/cyber-researchers-confirm-russian-government-hack-of-democratic-national-committee/2016/06/20/e7375bc0-3719-11e6-9ccd-d6005beac8b3_story.html?utm_term=.fae7b28766b3
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.