image

Grote cyber-terror aanval slechts kwestie van tijd

woensdag 8 oktober 2003, 12:24 door Redactie, 2 reacties

Een succesvolle terroristische aanval op de financiele infrastructuur van Amerika zou de economie van de VS en andere landen tot stilstand kunnen brengen. Volgens Dr Phil Williams zal een aanval zich richten op de twee belangrijkste nodes, Fedwire en Fednet. Fedwire is het "funds transfer system" dat geld onder de Amerikaanse banken verdeelt. Fednet is het electronische netwerk dat de transacties verwerkt. Het systeem heeft een primaire installatie en drie back-ups. Op het Internet kan zo gevonden worden waar deze back-ups zich bevinden. Een gecombineerde cyber en fysieke aanval kan de economie dan ook stoppen. "Ik denk niet dat we een grote cyber-terror aanval hebben gezien maar ben van mening dat dit slechts een kwestie van tijd is", gaat Williams in dit artikel verder.

Reacties (2)
08-10-2003, 12:35 door Anoniem
kortom, "geef meer geld aan persoon/bedrijf, want anders ben je gevoelig voor terroristen!".

Weer zo'n iemand die met 'terror' winst maken. Vroeger was dit nog een "cyber attack" tegenwoording is het "terror" voor en na.
22-10-2003, 13:43 door HyBriD VorTeX
Tis een kwestie van geduld... voor heel internet limburgs lult.

Het is al eens gebeurd... lang, lang geleden... met de worm der wormen. Daarna nog eens. Episode 3 komt eraan ja, alleen het budget zit wat tegen...

verrekte bezuinigingen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.