image

FBI luidt noodklok over versleutelde telefoons

donderdag 4 mei 2017, 09:37 door Redactie, 12 reacties

FBI-directeur James Comey heeft tijdens een verklaring voor een commissie van de Amerikaanse Senaat opnieuw de noodklok over versleutelde telefoons geluid, aangezien dit de opsporingsdienst hindert bij het onderzoeken van misdrijven. In de eerste helft van het fiscale jaar van 2017 kon de FBI de inhoud van meer dan 3.000 smartphones niet benaderen.

Dit komt neer op bijna de helft van alle telefoons die de FBI in deze periode probeerde te onderzoeken. Comey stelt dat de FBI waar mogelijk oplossingen zoekt, zoals het gebruik van "fysieke wereldtechnieken" en het gebruik van metadata. Metadata zou echter niet als bewijs volstaan, merkt Comey op. Het ontwikkelen van alternatieve methodes is volgens hem daarnaast tijdrovend, kostbaar en een onzeker proces.

De FBI-directeur stelde dat sommige mensen deze uitdaging als een afweging zien tussen privacy en veiligheid, maar hij is het daar niet mee eens. Het gerechtelijk bevel dat de FBI nodig heeft om een apparaat te onderzoeken zou zowel de privacy als veiligheid afdekken, aldus Comey. De FBI is nu in gesprek met allerlei partijen, waaronder techbedrijven, om ze over het effect van encryptie voor te lichten.

Reacties (12)
04-05-2017, 09:47 door Anoniem
De FBI moet niet zo piepen. Er is zat info bekend. Ook van terroristische aanslagen waar gewoon per plain SMS gecommuniceerd werd. Die hebben de heren ook niet weten te voorkomen.

Comey probeert de volgende stap naar de totalitaire staat te zetten. Het is natuurlijk ook wel makkelijk als je heel iemands leven ff door kunt spitten vanaf je bureau door alleen de telefoon te vorderen. Als die backdoor er eenmaal is, dan staat de boel weer wagenwijd open voor alle 'bad guys'. Niet alleen voor Comey.
04-05-2017, 10:15 door Anoniem
Het ziet er eerder naar uit dat genoemde inlichtingendiensten standaard elke phone binnen willen invasiëren, zoals Edward Snowden al heeft aangetoond. Logisch ook dat niemand meer wil meewerken, ook niet als het woord "terrorisme en misdaad" in het bekende FBI-schermpje verschijnt.
04-05-2017, 10:47 door Ron625
Het volgende voorstel is, dat de FBI moeite heeft met moderne voordeur sloten.
Dan worden degelijke sloten verboden en moeten ze in de US of A terug naar de loper (universele sleutel).........
04-05-2017, 10:48 door Anoniem
Ik vraag me af hoe ze dat vroeger deden, voordat iedereen een telefoon had.
Ze moeten gewoon met hun tijd meegaan, en de tijd dat je bij de gegevens op dit soort aparaten kunt is gewoon voorbij, niet zo jammeren.

Ik zit toch ook niet elke dag te klagen, dat het nog steeds niet mogelijk is om een weekendje Mars te doen.
04-05-2017, 11:36 door Reinder
De uitdrukking "luidt de noodklok" heeft ernstig aan overtuigingskracht ingeboet. Te pas, maar voornamelijk te onpas, wordt die uitdrukking van stal gehaald om aandacht te vragen voor het een of het ander dat al geruime tijd bekend is. Ik begrijp best dat de FBI, redenerend vanuit haar doelstelling, met argusogen kijkt naar ontwikkelingen als sterke encryptie op telefoon, maar om dat nou gelijk "de noodklok luiden" te noemen is van een mug een olifant maken. Het is wel tekenend voor deze tijd, waarin elk klein ongemak direct aanleiding is het ongenoegen van de daken te schreeuwen. Wat mij betreft is het vijf voor twaalf als het aankomt op het bieden van tegenwicht aan die trend.
04-05-2017, 12:06 door Anoniem
Door Reinder: De uitdrukking "luidt de noodklok" heeft ernstig aan overtuigingskracht ingeboet. Te pas, maar voornamelijk te onpas, wordt die uitdrukking van stal gehaald om aandacht te vragen voor het een of het ander dat al geruime tijd bekend is. Ik begrijp best dat de FBI, redenerend vanuit haar doelstelling, met argusogen kijkt naar ontwikkelingen als sterke encryptie op telefoon, maar om dat nou gelijk "de noodklok luiden" te noemen is van een mug een olifant maken. Het is wel tekenend voor deze tijd, waarin elk klein ongemak direct aanleiding is het ongenoegen van de daken te schreeuwen. Wat mij betreft is het vijf voor twaalf als het aankomt op het bieden van tegenwicht aan die trend.

Ik denk dat het al te laat is.
http://www.zerohedge.com/news/2017-01-26/martin-armstrong-warns-we-are-getting-generationally-dumber
04-05-2017, 12:30 door Anoniem
Angst regeert. Domme mensen reageren daar meestal ook conform verwachting op. Slimme mensen meestal niet, maar die worden dan ontslagen of opgejaagd wegens Staatsveiligheid e.d. USA is steeds meer een fopland...

Komt me ergens wel bekend voor.... <Godwin>
04-05-2017, 14:33 door Anoniem
Door Anoniem: Angst regeert. Domme mensen reageren daar meestal ook conform verwachting op. Slimme mensen meestal niet, maar die worden dan ontslagen of opgejaagd wegens Staatsveiligheid e.d. USA is steeds meer een fopland...

Komt me ergens wel bekend voor.... <Godwin>

Het doet mij eerder denken aan hoe we in Europa in de donkere Middeleeuwen belandden.
Hetzelfde gebeurde overigens ook in de Arabische wereld, dus misschien is het een onvermijdelijke cyclus waarbij de mensen die eerst zo mooi via wetenschap de mensheid een sprong vooruit lieten maken, nu weer verketterd en vervolgd gaan worden waarna een periode van angst en bekrompenheid aanbreekt.

Het gebrek aan vertrouwen in de wetenschap en in mensen die net iets meer weten of slimmer zijn dan anderen en daardoor wat kritischer denken (vroeger ook een mooie aanleiding voor heksenvervolgingen trouwens) neemt toe, de machthebbers zitten al helemaal niet op "slimmeriken" te wachten. Je ziet steeds meer voorkeur voor leiders die gewoon gedecideerd vinden en roepen, ongehinderd door kennis van zaken of expertise, en zonder naar advies te luisteren.
Het volk is altijd weer ondankbaar, je vindt mobieltjes voor ze uit, auto's en vaccinaties, maar vervolgens word je verbrand als goddeloze.
Kan me voorstellen dat Silicon Valley probeert het deze keer anders te laten verlopen, door zelf alvast te macht te grijpen (Google, Facebook) maar voor de gemiddelde academicus gaat het helaas gewoon weer mis.
04-05-2017, 16:43 door Anoniem
Het feit dat ze je de data op je telefoon *mogen* gebruiken, betekent nog niet dat alles en iedereen maar moet meewerken om die toegang mogelijk te maken.

Een paar jaar geleden speelde in Nederland iets interessants over beveligingen op (ik meen) DVDs. Individuen hebben in Nederland het recht om (voor thuisgebruik) kopieen te maken van hun eigen DVDs. Maar Sony had op hun DVDs een kopieerbeveiliging aangebracht, waardoor dat niet ging. De uitspraak toen was dat het je als individu inderdaad wel toegestaan is om een kopie te maken, maar dat dat nog niet betekent dat de fabrikant van DVDs dat ook mogelijk moet maken.

Datzelfde principe lijkt me hier ook van toepassing.
04-05-2017, 19:28 door Anoniem
Alsof die instanties al niet een AI hebben draaien die deze codes in no time breekt,

Yeah right. Ze willen op deze manier alleen de schijn hoog houden dat ze niets met deze toestellen/data kunnen.
Ik geloof er niets van!
04-05-2017, 20:17 door Anoniem
Hackers zijn de nieuwe terroristen, wat ik je brom
05-05-2017, 17:08 door Anoniem
Het gros van de "t" waar we in dienen te geloven is de eeuwigdurende nooit ophoudende staats"t". De rest is alleen maar verdoezelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.