image

Duizenden e-mails campagneteam Macron op internet gelekt

zaterdag 6 mei 2017, 11:30 door Redactie, 12 reacties

Hackers hebben gisterenavond duizenden e-mails en documenten van het campagneteam van de Franse presidentskandidaat Emmanuel Macron op internet gelekt. Macron liet eerder al weten dat zijn campagneteam het doelwit van aanvallen was. Het was echter onduidelijk of de aanvallers ook gegevens hadden gestolen, iets wat inderdaad het geval lijkt te zijn.

Het campagneteam heeft bevestigd dat een aantal weken geleden van verschillende hooggeplaatste medewerkers de prive- en werkmailaccounts zijn gehackt. Klokkenluiderssite WikiLeaks heeft de gestolen documenten en e-mails in bezit, maar ze nog niet online gezet. Via Twitter laat WikiLeaks weten dat het de content nog aan het onderzoeken is. In een persverklaring spreekt het campagneteam van Macron over een "democratische destabilisatie", zoals eerder al tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaatsvond.

Beveiligingsbedrijf Trend Micro kwam eind april met een rapport (pdf) waarin een aanval op het campagneteam werd beschreven. Aanvallers hadden verschillende domeinen geregistreerd die de naam van Macron zijn partij bevatten. Mogelijk hebben de aanvallers phishingmails naar campagnemedewerkers gestuurd en die vervolgens naar de phishingsites gelokt, waar ze hun wachtwoorden invulden. Macron heeft de media die over de hack willen berichten gevraagd om hier op verantwoorde wijze mee om te gaan.

Reacties (12)
06-05-2017, 13:15 door Briolet
Klokkenluiderssite WikiLeaks heeft de gestolen documenten en e-mails in bezit, maar ze nog niet online gezet.

WikiLeaks heeft ze misschien nog niet geplaatst, maar sinds gisteren 14.00 uur staan ze al op Pastebin. Want als WikiLeaks ze niet voor de verkiezingen openbaart, kunnen de hackers de verkiezing niet beïnvloeden. CNN spreekt van 70.000 files, samen goed voor 14,5 GB aan data.
06-05-2017, 13:25 door Anoniem
Waarom zijn al zulke schijnbewegingen nodig?. Is de EU dan nog niet helemaal zeker van het welslagen van de missie van hun "droomkandidaat"? Sinds de laatste Amerikaanse verkiezingen worden we steeds weer zo moe van dit soort berichten.

Ik ben benieuwd wat, als hij nog zou leven, G.B.J. Hiltermann als commentaar zou geven? Dit ligt er allemaal zo dik bovenop, alsmede de demonisering van alles wat tegen de zo ondemocratisch opererende EU is. Het is zo 100% voorspelbaar. Net als het verdedigen van de NGO's en Stichtingen die overal kleurenrevoluties ten behoeve van de globalisten bewerkstelligen. Degenen, die het spelletje doorzien, worden gelijk afgeschilderd als baarlijke duivels.
06-05-2017, 14:48 door Anoniem
macron is de franse clinton...
eerst roepen dat er niets aan de hand is... daarna roepen dat ze gehacked zijn... daarna roepen dat wat er gelekt is valse documenten zijn...

ik hoop dat de andere partij wint...
06-05-2017, 15:48 door johanw - Bijgewerkt: 06-05-2017, 15:48
De kans dat ze nu de verkiezingen beinvloeden lijkt me ook erg klein, de Franse pers is al gemuilkorfd en zelfs als iemand vandaag nog belastende informatie vind is de kans klein dat dat de verkiezingen nog kan beinvloeden.

Een false flag van de CIA lijkt me nog het meest waarschijnlijk, in een poging Rusland te kunnen beschuldigen in de hoop dat dit Le Pen stemmen kost.
06-05-2017, 17:28 door Anoniem
Rusland heeft belang bij een instabiel en bij voorkeur klein europa.

Gehackte emails zijn altijd een bron waar je zo uit kunt snoepen dat ook al is er niets aan de hand, je het toch verdacht kan laken lijken.

Dat iemand hierboven meent :"dan maar LePen" (parafrase), dat komt op mij erg ondoordacht over.

Meer kijken naar wat ons onderdeel van ons Universum maakt, dan waar we nu precies wonen.

Een sterk, maar bureaucratisch europa is veel stabieler dan allemaal afzonderlijke landen die Rusland dan 1 voor 1 opsmikkelt.

Moeje een keertje een potje EU-IV spelen, dat geeft perspectief over eeuwen heen.
(crusader kings 2 is als dynastie, dus als personen, en europa universalis is als landen, wat meer lijkt op hoe het momenteel in ons deel van de wereld is)

Voor de zekerheid; U i bekend met dat LePen Frankrijk uit de EU wil, toch ?
06-05-2017, 17:57 door Anoniem
Wel gek dat het zo lang op pastebin blijft staan dan
Door johanw: De kans dat ze nu de verkiezingen beinvloeden lijkt me ook erg klei
Door johanw: De kans dat ze nu de verkiezingen beinvloeden lijkt me ook erg klein, de Franse pers is al gemuilkorfd en zelfs als iemand vandaag nog belastende informatie vind is de kans klein dat dat de verkiezingen nog kan beinvloeden.

Een false flag van de CIA lijkt me nog het meest waarschijnlijk, in een poging Rusland te kunnen beschuldigen in de hoop dat dit Le Pen stemmen kost.
n, de Franse pers is al gemuilkorfd en zelfs als iemand vandaag nog belastende informatie vind is de kans klein dat dat de verkiezingen nog kan beinvloeden.

Een false flag van de CIA lijkt me nog het meest waarschijnlijk, in een poging Rusland te kunnen beschuldigen in de hoop dat dit Le Pen stemmen
Aluminiumfolie nodig om een hoedje mee te vouwen?
Net alsof die op pastebin kijken of daar controle over hebben.
Door johanw: De kans dat ze nu de verkiezingen beinvloeden lijkt me ook erg klein, de Franse pers is al gemuilkorfd en zelfs als iemand vandaag nog belastende informatie vind is de kans klein dat dat de verkiezingen nog kan beinvloeden.

Een false flag van de CIA lijkt me nog het meest waarschijnlijk, in een poging Rusland te kunnen beschuldigen in de hoop dat dit Le Pen stemmen kost.

Ik geloof heel veel maar dit lijkt me toch een zaak van aluminiumhoedje controleren op scheuren en barsten.
Net alsof die controle hebben over pastebin
06-05-2017, 20:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-05-2017, 00:26 door karma4 - Bijgewerkt: 07-05-2017, 06:59
Door Komsowalski:
Zo te zien zijn Westerse inlichtingendiensten ook binnengedrongen bij de Russen.
https://www.schneier.com/blog/archives/2017/05/who_is_publishi.html

Alleen jammer dat er niets wordt gepubliceerd.

Dan ga je er vanuit dat er vrije nieuwsuiting in Rusland zou zijn. En je gaat er vanuit dat er voldoende latente zelfdestructie is om het doel effectief te verzwakken.

Het publiceren heeft enkel zin als het bekend gemaakt wordt in het betreffende doelgebied en het daar effectief kan zijn.
Hoe staat het met de vrije nieuwsuiting in Rusland Turkije China noordkorea en.meer? Die is er niet.
Hoe staat het met de gevoeligheid op latente gevallen. Als je kijkt naar die landen worden die mogelijke gevallen voortijdig geëlimineerd.
Hoe anders is hey in onze wereld. Recht vann vrijheid van meningsuiting is een groot goed net als privacy. Het staat open voor aanvallen van binnen uit op die waarden. Zonder besef van die ongelijkheid en de noodzaak tot het verdedigen er van zou je zo maar kunnen omklappen naar de andere kant van een dictatuur. De huidige politieke signalen wijzen die kant op. Het lijkt wel een voorgeprogrammeerd iets.
07-05-2017, 14:37 door Anoniem
Ja en aan de volledig gecontroleerde en gelijkgeschakelelde westerse nieuwsmedia wordt volledig voorbijgegaan.
Nu nog het Internet onder de gelijkschakeling van Big Brother brengen en elk tegengeluid kan gesmoord.

Daar hoor je geen kritiek op en anders zijn ze zielig en gehacked. Stel revanchisten.

Dat alles dat niet in het straatje past geraffinneerd tot nepnieuws wordt gebombardeerd, dat alternatief nieuws wordt gefrustreerd door ontnemen van reclame inkomsten.

Het westen kent dus geen door globalisten opgezet waarheidsmonopolie? Alles wat hier haaks op staat wordt gelijk in de hoek van ultra-rechts, verwerpelijk autoritair en nog erger geplaatst en gedemoniseerd.

Alles draait tegenwoordig om 'aanklagen'. Aanklagen van nationaal opererende systemen. Aanklagen van alles wat de globale commercie maar enigszins in de weg zit. Wat voor vrijheid is dat?

Of je door de hond of de kat gebeten wil worden? Gebeten worden we toch. Echt beter wordt het niet.
07-05-2017, 17:19 door Anoniem
Gisteren, 13:25 door Anoniem
Gisteren, 14:48 door Anoniem
Gisteren, 14:48 door Anoniem
Gisteren, 15:48 door johanw
Gisteren, 17:57 door Anoniem
Gisteren, 20:56 door Komsowalski
Vandaag, 14:37 door Anoniem

Wie heeft er weer een blik Russische internet trollen opgetrokken?

De feiten zijn duidelijk: Rusland heeft een belang met deze aanval, de Amerikanen en de EU overduidelijk niet, de malware en aanvalsgroep is typisch Russisch en die groep voert ook alleen aanvallen uit voor de belangen van Rusland. De research is uitgevoerd door onverdachte specialisten.

If it quacks like a duck, acts like a duck, it's probably a duck.

Als je dit als welingelichte security researcher gaat ontkennen, dan heb ik weinig hoop voor je redding in dit vakgebied.
07-05-2017, 19:42 door karma4
Door Anoniem: Of je door de hond of de kat gebeten wil worden? Gebeten worden we toch. Echt beter wordt het niet.
Probeer het eens als journalist/burger in de genoemde landen (rusland/china/Turkije ea) . Het verschil met hier is daar krijg je niet eens de mogelijkheid om wat onwelgevalligs proberen te zeggen. Je wordt meteen opgeruimd big brother is al lang doorgevoerd. Hier kun je nog wat onwelgevalligs zeggen, het resultaat wat je daarmee kan krijgen is nu net wat je vreest.
07-05-2017, 22:26 door Anoniem
@karma4,

Juist ja, zonder bescherming van tor en tails en anderszins wordt het soms link. Uiteindelijk trekt men zich terug op een puur technische discussie, om uit publiek vaarwater te kunnen blijven en niet ieder over zich heen te krijgen.

Geen enkele affiniteit noch met Rusland, noch met China en noch met Turkije e.d. Ook geen BRICs affiniteit navenant.
Hoewel sommige nieuwsfeiten angstvallig niet met het algemene publiek kunnen worden gedeeld. Kijk naar de bedreigingen van de blanke inwoners in de RSA, die men binnen nu en vijf jaar kwijt wil. Ook hier geen standpunt over, maar vind wel weer het feit dat we er hier in de media niets of vrijwel niets over lezen, dan wel weer opvallend.

Ik ben ook wars van trollen en zogeheten "luring". Luring is een digitaal visje uitgooien om een info-visje binnen te kunnen halen of te peilen hoe de algemene reactie patronen liggen. Hoe is men gepreconditionneerd. Wel opvallend is dat men dan gelijk bepaalde reacties krijgt, naar aanleiding van alleen maar het in twijfel willen trekken van het nieuws zoals dat gepresenteerd wordt door de MSM.

Is het niemand hier opgevallen, dat een open discussie met ruimte laten voor diverse standpunten al bijna niet meer mogelijk is. Sommige reacties vertonen al zo'n primair karakter, dat dat al opvallend is. Dat zie je ook bij protesten in de USA, waar sommigen al niet meer anders dan onder het uitbraken van zombie-achtige klanken kunnen reageren.

Vaststellen dat een nieuw vijandsdenken nodig is voor waarchijnlijk verder kunnen met het huidige globale financieel systeem, dat anders onherroepelijk ineen dreigt te storten. De rek na het flinke debakel van 2008 raakt er steeds verder eruit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.