image

VS adviseert militairen en agenten om online info te beperken

maandag 15 mei 2017, 10:47 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse overheid heeft ambtenaren, militairen en politieagenten opgeroepen om persoonlijke informatie op internet te beperken. Volgens het Office of the Regional Operations and Intelligence Center kunnen cybercriminelen en extremisten deze informatie voor digitale en fysieke aanvallen gebruiken.

Volgens de overheidsinstantie zijn met name datahandelaren een probleem, aangezien die verzamelde persoonlijke informatie aan allerlei partijen zullen doorverkopen. Het gaat dan om zaken als namen, adresgegevens, koopgedrag, ip-adressen en andere metadata. Door zich voor diensten af te melden en van "opt-out" gebruik te maken kan de hoeveelheid data worden beperkt. Dit is echter geen permanente oplossing, aldus de overheidsinstantie.

Overheidspersoneel krijgt dan ook het advies om hun "online voetafdruk" continu te monitoren. De website Public Intelligence kreeg het advies in handen (pdf). Het vier pagina's tellende document bevat links naar veelgebruikte websites die informatie verzamelen en/of opslaan, alsmede instructies om zich hier af te melden. Als laatste wordt geadviseerd om in het contact met datahandelaren een tijdelijk e-mailadres aan te maken.

Reacties (3)
15-05-2017, 11:01 door Rclctrnt
En ondertussen wel toestaan dat internet providers dat allemaal mogen opslaan en verkopen...
15-05-2017, 15:02 door Anoniem
@ Rclctrnt

jaaaa maar hier gaat het om extremisten enzo, en niet de overheid want die zijn 'good guys'
15-05-2017, 21:51 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.