image

Mastercard Servië onder vuur wegens Facebookfoto creditcard

woensdag 17 mei 2017, 14:18 door Redactie, 4 reacties

Mastercard Servië is onder vuur komen te liggen vanwege een prijsvraag waarbij er een Facebookfoto met een creditcard als voorbeeld wordt gebruikt. In de prijsvraag worden vrouwelijke Mastercardklanten gevraagd om een foto te maken van wat ze in hun handtas hebben zitten.

Voor de 30 meest verrassende inzendingen wacht een verrassing. Op de voorbeeldfoto staat ook een creditcard afgebeeld. Hoewel de prijsvraag niet vermeldt dat gebruikers hun creditcard moeten fotograferen, hebben meerdere deelnemers dit wel gedaan en deze foto vervolgens via Facebook gedeeld. Beveiligingsexperts waarschuwen al geruime tijd om creditcard en identiteitsdocumenten niet via social media te delen, omdat fraudeurs hier misbruik van kunnen maken.

Image

Reacties (4)
17-05-2017, 14:41 door Anoniem
Natuurlijke selectie ......
17-05-2017, 16:24 door Anoniem
Onlangs nog de waarschuwing zelfs barcodes van vliegtickets niet te publiceren, en nu dit.
17-05-2017, 22:24 door Anoniem
Mastercard doet wel meer domme dingen.

Zoals de domeinnaam https://pricelessspecials.nl. Eenvoudig om daar typefouten mee te maken.... ook handig voor zo een fakemail.

Of bij Airmiles, waar je nu op de site van Airmiles je martercard nummer moet invoeren om airmiles te ontvangen over je betalingen i.p.v. dat je het onbelangrijke airmilesnummer aan mastercard doorgeeft.

Gelukkig betalen ze de mogelijke fraude wel zelf als ik het zo lees.
18-05-2017, 09:40 door Anoniem
Ja, deze actie was echter bedoelt om snel dombo's te identificeren, en hun kaart in te trekken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.