image

"Amerika heeft geen grotere bommen nodig, maar hackers"

maandag 20 oktober 2003, 09:40 door Redactie, 5 reacties

Amerika heeft geen grotere bommen en dodelijkere kogels nodig, maar een korps van hackers die de infrastructuur van het land willen beschermen tegen een mogelijke cyberinvasie, aldus cyber terrorisme expert John Arquilla. Volgens Arquilla is men niet bekend om hackers als militair middel te gebruiken, maar wil deze groep zeker sinds 11 september haar land dienen. Anderen zijn echter niet overtuigd van het nut en de betrouwbaarheid van hackers, die in de ogen van de overheid verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van virussen en het hacken van Pentagon computers. Arquilla is echter van mening dat de Amerikaanse overheid haar houding tegenover hackers moet bijstellen en het talent van veel hackers moet gebruiken. (VC Star)

Reacties (5)
20-10-2003, 11:03 door Anoniem
dat geldt net zo goed voor de rest van de wereld.
De mogelijkheden en kennis van deze personen (lees de "hacker") zijn zeker nodig om de beveiliging te controlleren van grote instellingen en bedrijven.
20-10-2003, 15:08 door Anoniem
Ik vind het zelf een beetje scheef dit.
Ja, ik kan begrijpen dat men hackers in zouden kunnen zetten om een infrastructuur te "beheren" tegen mogelijk gehypde cyberaanvallen
Maar hoe dat in relatie staat met de materiele schade zoals 11 sept. is me onduidelijk.

Sinds 2000 werd het congres klaar gestoomt voor mogelijk cyberaanvallen (die nooit kwamen). Was er een "terroristische" aanslag, liet twee torentjes in puin achter. Ironisch.

Dislaimer: !flamebait+!discussievoer
20-10-2003, 22:40 door Anoniem
Nee..............
Je moet ze eerst straffen en vervolgen, in andere landen laten aanhouden e.t.c Vervolgens als de heren uit de US of A het nodig vinden zijn hackers INEENS geen criminelen, gespuis, gevaar, terroristen. Nee nu hebben die dubeuze Amerikanen in eens hackers nodig.

En... als ze je niet meer nodig hebben kunnen ze je alsnog vervolgen.

LOL

Vertrouw NOOIT een Amerikaan, Nooit.

Plink
21-10-2003, 09:03 door Anoniem
Inderdaad, hackers (geen crackers) zijn hard nodig om de grote instellingen te beschermen. Zolang Micro$oft Windows voor een groot gedeelte gebruikt wordt in deze omgevingen zal het alleen een kwestie van tijd zijn voordat er een destructieve hack wordt gepleegd waarbij onschuldige mensen de dupe zullen worden.

Tevens is het noodzakelijk om de juiste kennis aan de poort tot het internet te zetten. 100% veillig kun je niet zijn, maar je kan wel voorzorgsmaatregels nemen. Door dus een hacker de poort te laten observeren en waar nodig dicht te timmeren!

Goede zaak! Echter, is het wel raar dat er eerst een misdaad gepleegd moet worden alvorens de titel hacker wordt uitgereikt!
22-10-2003, 13:51 door HyBriD VorTeX
Even totaal onwerkelijk: Masters Of Orion 3
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.