image

Ballmer: "Ik weet dat we beter moeten doen"

woensdag 22 oktober 2003, 10:12 door Redactie, 2 reacties

Microsoft CEO Steve Ballmer is een geliefd doelwit voor interviewers, analysten en journalisten die meer willen weten over de security maatregelen van de softwaregigant. Tijdens het Gartner ITXpo had Ballmer het dan ook over de security voornemens van Microsoft, dat volgens de CEO grote vorderingen en vooruitgang had geboekt sinds het "Trustworthy Computing Release Process". Ballmer geeft echter wel toe dat Microsoft het beter moet gaan doen. Het bedrijf bevindt zich echter in een uitdagende positie waarbij de hacker alleen een lek hoeft te vinden, terwijl Microsoft alle lekken moet dichten. Verder geeft Ballmer in dit artikel nog een sneer naar Linux en laat hij weten dat het open source software ontwikkeling model geen betere software aflevert dan mensen die betaald worden om te programmeren.

Reacties (2)
22-10-2003, 13:03 door Anoniem
"Het bedrijf bevindt zich echter in een uitdagende positie waarbij de hacker alleen een lek hoeft te vinden, terwijl Microsoft alle lekken moet dichten."

Als microsoft nou daadwerkelijk de lekken goed zou repareren, is er misschien verbetering. MS is op het moment nog steeds reactief bezig. Erg jammer.

"Verder geeft Ballmer in dit artikel nog een sneer naar Linux en laat hij weten dat het open source software ontwikkeling model geen betere software aflevert dan mensen die betaald worden om te programmeren."

Mooi dat hij dat toegeeft, (als we aannemen dat 1 OS programmeur gelijk is aan 1 MS programmeur) werken aan een aantal onderdelen van een distro (kernel, Xwin, bash e.d.) waarschijnlijk evenveel mensen aan Windows als aan de core onderdelen van een open source systeem.
Dit gecombineerd met een professionele en enthusiaste massa is *nix *BSD krachtig genoeg om een veel heldere (van professioneel oogpunt) opzet, schone - goede reputatie te krijgen.
31-10-2003, 17:19 door HyBriD VorTeX
Beetje jammerlijke sneer, bedrijven als SuSe en RedHat kunnen best updates supporten en kwaliteit bieden.

Als ze nou eens die Linux peeps betalen om Windows onderuit te halen... lijkt me een goeie test, zowel qua stabiliteit en beveiliging. Of zeg ik nu wat fouts?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.