image

Politie zoekt mannen die geldautomaten probeerden te hacken

maandag 22 mei 2017, 20:57 door Redactie, 0 reacties

De politie zoekt twee mannen die deze en vorige maand geldautomaten in Made en Breda probeerden te hacken. Dat liet de politie vanavond tijdens een uitzending van Bureau Brabant weten, het regionale opsporingsprogramma van de eenheden Oost-Brabant en Zeeland West Brabant.

De mannen proberen via een boormachine fysiek toegang tot de pinautomaat te krijgen, maar dat mislukt door de goede beveiliging, aldus de politie. Waarschijnlijk wilden ze via de fysieke toegang het besturingssysteem van de pinautomaat overnemen om het apparaat zo alle biljetten in de geldcassettes uit te laten geven. De poging in Made vond op 13 april plaats. Acht dagen later proberen waarschijnlijk dezelfde mannen het opnieuw, alleen dit keer in Breda. Wederom boren de mannen twee gaten in de automaat en wederom mislukt de poging. Wel nemen de mannen verschillende foto's.

"Misschien om ervan te leren en het ergens anders nog een keer te proberen en dat willen we met uw hulp juist voorkomen", zo stelt de politie. Afgelopen vrijdag probeerden de mannen het opnieuw in Breda en maken wederom foto's. Beelden van de mannen zijn nu openbaar gemaakt. Europol maakte onlangs bekend dat er dit en vorig jaar in heel Europa 27 mensen wegens het hacken van pinautomaten zijn aangehouden, waaronder twee in Nederland.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.