image

Test: Avira en Kaspersky beste anti-virus voor Windows 10

woensdag 24 mei 2017, 11:15 door Redactie, 9 reacties

Wie anti-virussoftware voor Windows 10 zoekt kan het beste voor Avira of Kaspersky Lab kiezen, zo stelt het Duitse testlab AV-Test op basis van een nieuwe test. In totaal werden 18 virusscanners en internet security suites voor consumenten met ruim 12.000 malware-exemplaren getest.

De pakketten werden beoordeeld op de detectie van malware, prestaties en bruikbaarheid. Voor de drie onderdelen konden de pakketten bij elkaar 18 punten verdienen. Bij de detectie van malware werd gekeken naar 175 "zero-day" malware-exemplaren en ruim 12.000 malware-exemplaren die in de laatste vier weken zijn ontdekt. AVG, Bitdefender, F-Secure, Kaspersky Lab en Symantec weten 100 procent van alle malware weten te detecteren. Een 100 procent score was echter niet vereist om de maximale 6 punten op dit onderdeel te verdienen.

Microsoft Windows Defender, de in Windows 10 ingebouwde virusscanner, weet tussen de 95,6 procent en 99,9 procent van de malware te detecteren. BullGuard zet met een detectiescore van 94,4 procent bij één test de laagste score neer. BullGuard, McAfee, Microsoft en Microworld weten uiteindelijk 4,5 punten voor de detectie van malware te halen en eindigen daarmee onderaan.

Systeembelasting

Bij het tweede onderdeel, de prestaties, werd naar zaken als het bezoeken van websites, downloaden van bestanden, installeren en draaien van software en het kopiëren van bestanden gekeken en welke invloed de pakketten hierop hadden. Zeven pakketten scoren hier de maximale 6 punten, terwijl ESET en K7 Computer met 4 punten de testsystemen het zwaarst belasten. Windows Defender is goed voor een score van 4,5 punten.

Als laatste kwamen de 'false positives' aan bod, dat voor veel pakketten geen probleem is. In deze gevallen beschouwt de virusscanner schone software als malware of schone websites als besmet. Iets wat als het bijvoorbeeld om systeembestanden gaat vervelende gevolgen kan hebben. Vijf van de 18 geteste pakketten halen de maximale 6 punten. De overige pakketten volgen met 5 en 5,5 punten. Uiteindelijk zijn Avira en Kaspersky Lab de enige oplossingen die 18 punten scoren. Comodo, K7 Computing en Microsoft zetten met 15 punten de laagste score neer.

Image

Reacties (9)
24-05-2017, 13:31 door Anoniem
Niks mis met Defender!

Misschien moeten zij hun systemen eens bijwerken daar!
24-05-2017, 14:48 door sjonniev
Vreemd dat het gratis Sophos Home niet genoemd wordt...
24-05-2017, 14:58 door Anoniem
Wel vreemd in het licht van deze info: https://www.buzzfeed.com/alimwatkins/us-officials-are-warning-about-a-russian-cybersecurity?utm_term=.tfJqLvMqD#.nxlG31pG7

Kaspersky schijnt dus nogal een dubieuze eend in de bijt te zijn en in de VS wordt dit bedrijf niet ten volle vertrouwd,
terwijl men in Nederland er weer de loftrompet over uitsteekt. Wat is dit alles: "craze of the day?".
24-05-2017, 15:27 door Anoniem
Windows defender doet het zeker niet verkeerd,. eigenlijk jammer dat ze zo laag scoren.

Avast scoort hoger - maar komt dan ook gelijk met een hele laag aan bloatware, popups en spam in je email,. wat ik die paar % beter aan bescherming dan windows defender toch echt niet de moeite waard vind. (vw betreft gratis scanners)
24-05-2017, 16:58 door Anoniem
Norton vind ik zeer zeker niet gebruikersvriendelijk en vergt met de versies die ik ken ook best wat resources van je systeem.
Dsu vraag me af hoe gesponserd dit onderzoek is. Daarbij vin ik idd Win Defender meer dan voldoende en deze valt mij niet onnodig lastig.
24-05-2017, 19:40 door Anoniem
Hmmm apart emsisoft staat er niet tussen bij deze test.
24-05-2017, 21:27 door Patje-RedFan
Door sjonniev: Vreemd dat het gratis Sophos Home niet genoemd wordt...
Helemaal niet raar, Sophos doet niet mee aan de test.

Niet te vergeten, het Gratis Avast doet het ook uitstekend !!
24-05-2017, 23:22 door Anoniem
Avast scoort hoger - maar komt dan ook gelijk met een hele laag aan bloatware, popups en spam in je email,. wat ik die paar % beter aan bescherming dan windows defender toch echt niet de moeite waard vind. (vw betreft gratis scanners)

onzin !!!
draai al jaaarreen avast free
krijg nooit geen emails van avast
mailadres is ook niet meer nodig voor een download
kijk alle testen maar eens en dan alleen voor protection
avast scoort
maar ga je voor een betaalde versie van avast
dan krijg je gedonder met je key
en avast is niet te bereiken
dat blijft wel erg vreemd met alle reclame die avast maakt
25-05-2017, 01:13 door Anoniem
Vreemd. De performance van Windows Defender is hier stukken beter dan die van Avira. Daarnaast bleek Avira niet te verwijderen van een computer, zelfs niet met de aangeleverde Uninstallers. Dat heeft veel tijd en communicatie gekost en uiteindelijk moesten we alles zelf maar uit de registry peuteren. Dat had ik dan wel meteen kunnen doen. De gebruikersvriendelijkheid van Avira is ook niet beter dan die van Windows Defender. Het kan allebei beter.

Test bekeken: "Slower installation of frequently-used applications" is bij snelle machines _meer_ dan bij trage machines. Dat lijkt me niet waarschijnlijk, toch? "Slower launch of standard software applications" merk ik ook niet echt. Either way, ik heb geen high-end machine en merk weinig tot niets van vertraging door Windows Defender, terwijl Avira echt niet vooruit te branden was.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.